Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği tarafından, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesine 120 bin TL. değerindeki Göz Ameliyat Mikroskobu Cihazı alındı.

Asistan mikroskobu, elektromanyetik yer ayağı, video kamera ataçmanı ve kamera, kayıt cihazı gibi birçok gelişmiş teknoloji ürünü bulunan göz ameliyat mikroskobu cihazı alanında en üst modeller arasında bulunanmaktadır.

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği tarafından alınarak, Tıp Fakültesi Dekanlığı'na bağışlanan cihaz, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine teslim edildi.         

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, Üniversite Geliştirme Derneği olarak, Üniversitemizin ve Tıp Fakültemizin geliştirilmesi ve son teknoloji cihazların alınması konusunda gayret ettiklerini söyledi.

Metin, Göz Ameliyat Mikroskobu Cihazının hastane için hayırlı olmasını diledi ve Üniversite Derneğine bağışta bulunanlara teşekkür etti.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz ise, Göz Ameliyat Mikroskobu Cihazını alarak Tıp Fakültesine bağışlayan Üniversite Derneği Yönetim Kurulu üyelerine, bağışta bulunan ve katkı sağlayan herkese müteşekkir olduklarını söyledi.

Yılmaz, Tıp Fakültesinin ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, her geçen gün gelişerek büyüdüğünü, Rizemizden çevre illere hasta göçünün büyük oranda azaldığını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ