Kısa adı ROMED olan, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneğinin yapmış olduğu çalışmalar aileler tarafından takdirle karşılanıyor.

Romed Dernek Başkanı Resul Usta; “Derneğimizin kuruluşu henüz bir yılını doldurmamıştır. Bu kısa zamanda Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneğimiz olarak önemli çalışmalara imza attığımıza inanıyoruz. Rize Belediyemizin Deniz caddesinde kurmuş olduğu stantlardan birisinde toplumumuzu bilinçlendirecek kamuoyu oluşturacak çalışmalar yapma imkânı doğmuştur. Öncelikle Belediye Başkanımız Bakırcı’ya bu desteklerinden dolayı teşekkürü borç biliriz.” Dedi.

Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan Güneysu rehabilitasyon merkezi yakında hizmete gireceğini belirten Usta, “Buradan otizmli çocuğa sahip ailelere müjde veriyorum. Artık bizimde bu rehabilitasyon merkezinde Otizm bölümünde hizmete açılmış olacaktır. Bu önemli yeri ilimize kazandıran hayırsever vatandaşımıza, Kızılay’ımıza ve hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum. İki hafta hizmet verdiğimiz bu stantta ailelere önemli bilgiler vermiş olduk.” Dedi.

Usta, “Çocuğunuzun otizmli olduğundan şüphe ediyorsanız veya yeni teşhis aldıysanız otizm konusunda doğru bilgilenmeli ve otizmle yaşamın zorluklarını öğretmek için otizmli çocuklu ailelerin her zaman emrindeyiz. O nedenle başta özel kuruluşlarımız ve hayırsever iş adamlarımızı ve gönüllü aile ve insanlarımızı otizm alanında yeterli eğitim ve sosyal hakların elde edilmesi için uğraş veren derneğimizi her zaman desteklemeye çağırıyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ