Dilek ASLAN

Kızılay Rize Şubesi başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, Güneysu’ da yapımı devam eden özürlü eğitim ve rehabilitasyon merkezinin hizmete girmesiyle Rize’de sağlık turizminin canlanacağını belirtti. Gezmiş, yapımına 20 Nisan 2008 tarihinde başlanan Güneysu özürlü eğitim ve Rehabilitasyon merkezinin yıl sonunda tamamlanmasını planladıklarını belirterek, “25 bin metrekarelik rekreasyon alanı üzerinde 5 bin metre kare kapalı alan olarak hizmet binamız Avrupa’ nın ve Ortadoğu’ nun alanında en büyük merkezi olacak. Yıl sonunda tamamlanacak olan özürlü eğitim ve rehabilitasyon merkezi açıldığında ilimiz sağlık turizmine büyük fayda sağlayacak” dedi.

Güneysu’ da açılacak özürlü eğitim ve rehabilitasyon merkezinin ilimiz turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Gezmiş, “Bu rehabilitasyon Merkezi Orta doğunun ve Avrupa’ nın alanında en büyük merkezi olacak. Bu nedenle Türkiye’nin her bölgesinden ilimize tedavi amaçlı gelinecek” dedi.

Gezmiş, Rize Üniversitesi’ne rehabilitasyon elemanı yetiştirmek için bölüm açılması gerektiğini belirterek, “ Şu an Türkiye çapında rehabilitasyonlarda görev yapmak için fizyoterapistlere ihtiyaç var. Rize Üniversitesi’ne açılacak bir bölümle bu ihtiyaç giderilebilir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ