Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde ilk kez gerçekleşen boyun önkısım ameliyatı büyük bir başarıyla gerçekleşti.

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Yaman tarafından hastası Hatice Yelkenci’nin boyun fıtığı ameliyatını gerçekleştirilen Op. Dr. Onur Yaman, ”Boyun fıtığı rahatsızlığı geçiren hastalarımızın çoğunluğu felç olurum korkusu düşüncesiyle ameliyatını hastanemizde değil büyük şehirlerde tercih etmektedirler. Halbuki fıtık olan hasta iyileşeceğini endikasyon doğruysa hastaların ameliyat şekline düzgün karar verilebilirse doğru hasta, doğru şekilde ameliyat edilirse, hastanın ameliyattan fayda görme şansı artıyor. Rizeli vatandaşlarımız artık bu hastanede omurganın her türlü ameliyatının diğer hastanelerde ki gibi başarılı bir şekilde yapıldığını bilmelidirler. Hastamız Hacer Hanım hastanemize boyun ve kol ağrısıyla geldi. Yapılan tetkikler ve alınan emar sonucuna göre ameliyatın boyun önkısımın dan gerçekleştirilmesine karar verdik. Bu tip ameliyatlar çoğunlukla boyun arka kısımından gerçekleşmektedir. Fakat hastanın genç olması önkısım dan yapılan ameliyatla bu rahatsızlığını ömür boyu bir daha yaşamamaktadır. Bu ameliyatın gerçekleşme başarısındaki etkenler şudur, hastanın bir tarafta şahdamarı, diğer tarafta yemek borusu ve nefes borusunun arasından omurganın ön tarafına ulaşmış olduk. Ve sınır sistemini sıkıştıran kıkırdak parçasını çıkardık. Çünkü yarın bir gün boynundaki iki kemiğin çökmemesi için hastamızın yaşına uygun olarak, hastamızın daha sonraki hayatındaki konforu sağlamak için servikal disk protez kullanarak eski sağlığına kavuşturduk. Bu işlem esansında hastalıklı kıkırdak parçası bölümünü mikroskopla temizledik. Bu önemli ameliyatla bir kez daha görülmüştür ki, araştırma hastanemizde her türlü omurga cerrahisi yapılmaktadır. Hasta bizlere ve hastanemize güvensin, bu gibi rahatsızlıklarda her hasta aynı şekilde ameliyat edilmez. “ diye açıkladı.

Boyun fıtığı ameliyatı gerçekleşen Hacer Yelkenci, “Oldukça başarılı bir operasyonla boyun felci geçirme riskin dan önce Allah’ın, sonra da hocamız Op. Dr. Onur Yaman ‘nin şehrimizde ilk kez gerçekleşen boyun fıtığı ameliyatı ile kurtulmuş oldum.  Kendisine ve ameliyat ekibine çok teşekkür ediyorum. Rizeli hemşerilerimizin birçok başarılı ameliyat operasyonlarına imza atan hastanemiz ve hekimlerine güvensinler, işte ben önemli bir ameliyatla kısa zamanda sağlığına kavuşan örnek hastalardan birisiyimdir.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ