Bebek ölümlerinin en aza indirilmesi ve yeni doğan bebeklerin sağlığının korunması için İlimiz 82. Yıl Devlet Hastanesinde çok yakında hizmete açılması planlanan yeni doğan yoğun bakım ünitesine Çayeli Bakır İşletmeleri Tarafından 2 Ventilatör ve 2 monitör bağışlandı.
 
Çayeli bakır işletmeleri tarafından Rize 82 Yıl devlet hastanesine 2 vantilatör ve 2 monitör bağışlanmasının ardından konuşan Rize sağlık il müdürü Mustafa Tepe “ İkinci basamak olarak hizmet verecek olan yeni doğan yoğun bakım ünitesi şimdilik 6 küvözle açılacaktır. Bilindiği üzere ilimizde ciddi anlamda ihtiyaç olmasına rağmen her yıl onlarca bebeğimizi çevre illere sevk etmek durumunda kalıyoruz. Oysa ilimizde hizmet verecek olan yeni doğan yoğun bakım ünitesi, sevk edilen bebek sayısını düşürecek ve ileride kurulması planlanan 3. basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesinin de temelini atmış olacaktır” dedi.
 
Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu ise “ İlimizde yürüttüğümüz bebek ölümlerini önleme çalışmalarına yaptıkları katkıdan dolayı Çayeli Bakır İşletmelerine teşekkür ediyoruz. İlimizde hizmet veren tüm İşletmelerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleri sağlık alanında çok daha iyi yerlere gelmemize büyük katkı sağlayacaktır. Çayeli bakır işletmelerinin bebek servisine yaptığı anlamlı bağış bizi mutlu etti” dedi.
 
Çayeli bakır işletmeleri 2009 yılında ülkemizde sadece 4 adet bulunan tam transporter kuvözü yine ilimiz sağlık müdürlüğüne bağışlamıştı.
 

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ