Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) toplantısı Valilik Ayder Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak ile kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İhsan Selim Baydaş, bağımlılığın başlama sebebinin en büyük nedeninin sigara olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin mücadele ettiği konuların başında gelen bağımlılıkla mücadele bir halk sağlığı sorunu olmakla birlikte; sağlıktan güvenliğe, sosyal alandan ekonomiye toplumun tüm kesimini ilgilendiren çok katmanlı ve çok boyutlu toplumsal bir olgudur.” dedi.

Vali Baydaş, “Önümüzde ki dönemde bağımlılığın en büyük sorunu olan sigarayı bırakmayla ilgili özel başlık açacağız ve gerekli eğitimler düzenleyeceğiz. Sigara bağımlılığı konusunda dünyada en hassas lider Recep Tayyip Erdoğandır. Bende kanunun verdiği yetkiyi en üst sınırına kadar kullanıp sigara denetimlerini sıklaştıracağız ve kapalı alanlarda kesinlikle taviz vermeyip en ağır cezayı uygulayacağım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzon Tarım ve Orman Müdürü Kaplan, kahverengi kokarca ile mücadeleye destek istedi Trabzon Tarım ve Orman Müdürü Kaplan, kahverengi kokarca ile mücadeleye destek istedi

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ilimizde yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetlerin sunumunu gerçekleştirdi. Bağımlıkla mücadele kapsamında; uyuşturucu, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılıklarında ilimizdeki kurumlar, STK'lar ve derneklerin önleyici tedbirlerinin yanında rehabilitasyon süreci ve tedaviler hakkında bilgilendirme yapıldı. İlimizin bağımlılık boyutundaki durumunun belirlenmesi çalışmaları ele alındı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU