Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında mayıs ayı süresince halka ve kamu kurum/kuruluşlarına yönelik eğitimler düzenlendi. 

Günlük yaşam içinde, iskelet kasları kullanılarak yapılan ve enerji harcamasını gerektiren her hareket fiziksel aktivite olarak tanımlanır. Oyun oynamak, ev işleri, bahçe işleri, yürümek, merdiven inip çıkmak gibi günlük yaşamımızı sürdürmek için yapılan etkinliklerin yanı sıra, egzersiz ve spor da fiziksel aktivitedir. 

Dünya Sağlık Örgütüne göre mevcut küresel tahminler dört yetişkinden birinin ve ergenlerin %81'inin yeterince fiziksel aktivite yapmadığını göstermektedir. Artan fiziksel hareketsizlik sağlık sistemleri, çevre, ekonomik kalkınma ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Düzenli fiziksel aktivitenin kalp hastalığı, inme, diyabet ve çeşitli kanserler gibi bulaşıcı olmayan hastalıkları (BOH) önlemeye ve yönetmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

“10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında; Mayıs ayı boyunca Müdürlüğümüze bağlı Hastaneler, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Entegre Hastaneleri organizasyonuyla yürüyüşler, spor faaliyetleri, öğrencilere yönelik etkinlikler, kurum personellerine ve halka yönelik eğitimler gerçekleştirilmiştir. Etkinliklere İlçe Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü personelleri de katılım sağlamıştır.

Haber: Ali Tüyloğlu

Editör: EDİTÖR - 1