Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi sürecinne dahil olmak isteyen binlerce kişi Şubat ayı itibari ile başvurularını yaptı ve 8.000 işçinin alınacak olması sürecinde herkes 3 - 4 Nisan 2024 tarihlerini beklemeye başladı. Ve sonunda beklenen günler geldi. Şu anda İŞKUR koordinatörlüğünde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak işçi alımları için kura çekimleri başlamış durumda ve Sağlık Bakanlığı YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi İŞKUR'a başvurular 23 - 27 Şubat 2024 tarihleri aralığında yapıldı. Ardından 8.000 personel alımı için yapılacak olan kura çekimi tarihleri 3 - 4 Nisan 2024 günlerinde 08.00 - 18.00 saatleri arasında noter huzurunda ve canlı yayında yaplacak şeklinde bir duyuru yapıldı. Ardından başvuruda bulunan tüm personel adayları bugüne kadar büyük bir heyecanla bekledi.

Ve artık meraklı bekleyiş sona erdi. Asil ve yedek adaylar için kura çekimleri şu anda Sağlık Bakanlığı YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair kesin bir tarih verilmiş olmasa da, kura çekimlerinin sona erdiği 4 Nisan 2024 Perşembe akşamı 18.00 itibari ile isim listesinin de sisteme düşeceği tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve İŞKUR koordinatörlüğünde yapılan kura çekimi sırasında adınızın çıkıp çıkmadığını, İŞKUR internet sitesinde bulunan hesabınıza giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Yerleştirmelerin kısa zaman içerisinde ve mülakatsiz olarak yapılacağı açıklaması ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı.
 

KURA ÇEKİMİNİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN