Konferansa konuşmacı olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz selamlama konuşması yaptı.

Selamlama konuşmasının ardından, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci “Sağlığın Geleceğini Yönetmek” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Birinci, sağlık hizmetlerinin temel bileşenleri, sağlıkta dönüşüm, sağlık hizmet sunucuları, son yirmi yılda acil sağlık hizmetleri, dijitalleşme ve sağlık okuryazarlığı, geleceğin sağlık trendleri, tedavi hizmetlerinin geleceği, gelecekte hastaneler ve koruyucu sağlık hizmetleri, 2040 sağlık projeksiyonu konularını detaylı bir şekilde anlattı.

Ülkemizin sağlıkta çok ciddi mesafeler kat ettiğini ifade eden Doç. Dr. Birinci, sağlık altyapısında ciddi bir değişim yaşandığını, hastanelerin yatak sayısı, yoğun bakım ünitesi sayısı artışının yanında insan kaynağının da yetiştiğini belirtti.

Levopront Şurup Nedir, Ne İçin Kullanılır? Fiyatı 2024 Levopront Şurup Nedir, Ne İçin Kullanılır? Fiyatı 2024

Doç. Dr. Birinci, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması için gereken adımları anlatarak sunumunu tamamladı.

Konferans, soru cevap kısmı ile sona erdi.

Programın sonunda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz tarafından Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci’ye plaket takdim edildi.

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rektör Prof. Yusuf Yılmaz, Danıştay Üyesi İbrahim Er, Rektör Yardımcılaı Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU