Şifresiz Selçuk Sport İstanbulspor Adana Demirspor maçı canlı izle Taraftarium24 İstanbul Adana maçını izle Kralbozguncu Şifresiz Selçuk Sport İstanbulspor Adana Demirspor maçı canlı izle Taraftarium24 İstanbul Adana maçını izle Kralbozguncu

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşe katıldılar. Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine çeşitli yazıların yer aldığı dövizleri taşıyan grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyerek burada basın açıklaması yaptılar.

Vali Baydaş burada yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaklaşık altı aydır her Cumartesi yağmur, kar demeden Gazze halkı için yürüdüğünü belirterek, "Bir vazife şuuruyla altı aydır yürüyüş gerçekleştiriyorlar. Biz de sessiz yürüyüşe sessiz destek olmak üzere onlara katıldık. İsrail'in uyguladığı soykırım, vahşet bir devlet terörüdür artık. Devlet terörüne tepkimizi ifade etmek hem de haftalardır bu sessiz yürüyüşü yapan kardeşlerimizin üzerine dikkati çekmek istedik. Ben bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU