ŞABAN DİŞLİ'YE YOL GÖRÜNDÜ
 
Rize'nin Güneysu ilçesi Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, AKP SAkarya Milletvekili Şaban Dişli'nin partiden ihraç edileceğinin sinyalini verdi. Bir arsa satışından 1 milyon dolar komisyon aldığı öne sürülen Dişli iddiaları yalanlamasına rağmen, basında bazı belgeler yayınlanmış, anamuhalefet partisi CHP, bu olayı MEclis gündemine getirmişti. 

YETİM HAKKI YİYENİ ARAMIZDA BARINDIRMAYIZ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şehirlere kaynak ayırdık, kurumlar, bu kaynağı nasıl kullanırsa kullansın gibi bir yönetim düşüncemiz olmadı, takip ettik, kovaladık verdiğimizi nerede? Nasıl harcıyor? Bunu gerek şahsım, gerek Bakan arkadaşlarım, gerek Milletvekili arkadaşlarım hep birlikte takip ettik. Zira tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz, ha aksi varsa, yiyeni varsa onuda aramızda barındırmayacağız, bunun için de her beraber oto kontrolümüzü yapacağız'' dedi. 

'MAFYA, ÇETELER BİZİM DÖNEMİMİZDE ÇÖKMEYE BAŞLADI'
 
Türkiye'nin uzun yıllardan sonra yeniden güçlü bir siyaset ortaya çıkardığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: 

''Halkın iradesini temsil eden, milli iradeye yaslanan AK Parti kadroları partizanlık yapmadı, AK Parti popülizm tuzağına düşmedi, AK Parti aldatan ve aldanan bir yönetim anlayışı sergilemedi. Bu anlayış sayesinde Türkiye kendi imkan ve kaynaklarına sahip çıktı. Bu anlayış sayesinde siyaset o bölünmüş parçalanmış husumetle, öfkeyle birbirine o çamur atan eski siyaset geleneğini bertaraf etti. Zira yıllarca halkın siyasetçilerden beklediği Ankara'da kavga etmek değil. Ankara'yı, başkenti bir çözüm iradesi haline getirmekti. Bizim iktidarımızda Ankara, çözümsüzlüğün adresi değil, çözümün adresi olmuştur. Mafyalar bu dönemde çökmeye başlamıştır, çeteler bu dönmede çökmeye başlamıştır. Zira biz Türkiye'nin çözülemeyecek hiç bir meselesi yoktur diye yola çıktık, ülke meselelerini çözmek için yola çıktıysanız, samimiyseniz, mutlaka çözüm üretiyorsunuz. Ancak, eski siyaset anlayışıyla küçük olsun benim olsun diyorsanız, popülizme tenezzül ediyorsanız meseleler de çözümsüz kalıyor bugüne kadar olduğu gibi.'' 


Editör: HABER MERKEZİ