12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46’ncı yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, darbenin Türkiye’nin siyasi ve toplumsal hayatında derin izler bıraktığını belirtti.

Kaçar, 12 Eylül döneminde siyasi partilerin kapatıldığını, çok sayıda insanın mağduriyet yaşadığını ve demokratik düzenin ağır şekilde etkilendiğini ifade ederek, darbe ve vesayet anlayışının karşısında olduklarını söyledi.

“Milli Görüş de baskılarla karşılaştı”

12 Eylül döneminde Milli Görüş hareketinin de baskılara maruz kaldığını ifade eden Kaçar, hareketin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve dava arkadaşlarının yargılandığını ve siyasi yasaklarla karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Yaşananlara rağmen Milli Görüş hareketinin mücadelesini sürdürdüğünü belirten Kaçar, “Milli Görüş, makamların ve dönemsel şartların değil; inancın, adaletin, hakkın ve millet iradesinin mücadelesidir.” ifadelerini kullandı.

Kaçar: “Darbeyi kim yaparsa yapsın karşısındayız”

Mansur Yavaş: Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır
Mansur Yavaş: Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır
İçeriği Görüntüle

Aradan geçen 46 yıla rağmen darbe ve vesayet anlayışına yönelik tavırlarının değişmediğini vurgulayan Kaçar, yalnızca askeri değil, sivil vesayetin de karşısında olduklarını söyledi.

Kaçar, “Darbeyi kim yaparsa yapsın, kime karşı yapılırsa yapılsın karşısındayız. Askerî vesayete de sivil vesayete de hukukun dışına çıkan her türlü güç anlayışına da karşıyız.” dedi.

“Türkiye’nin istikametini darbeler değil, millet belirlemelidir”

Türkiye’de hukukun ve adaletin üstün olduğu bir düzen istediklerini ifade eden Kaçar, 12 Eylül’ün gelecek nesillere de anlatılması gerektiğine dikkat çekti.

Darbelerin yalnızca geçmişte yaşanmış olaylar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Kaçar, demokrasi ve millet iradesinin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Kaçar, “Bu milletin iradesine bir daha hiç kimse ipotek koymamalıdır. Türkiye’nin istikametini darbeler değil, millet belirlemelidir.” ifadelerini kullandı.

“Darbeler değil, millet konuşacak”

12 Eylül döneminde haksızlığa uğrayan vatandaşları saygıyla andığını belirten Kaçar, Prof. Dr. Necmettin Erbakan başta olmak üzere millet iradesi için mücadele edenleri de rahmet ve minnetle yad etti.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar açıklamasını, “Darbeler değil, millet konuşacak. Vesayet değil, Milli İrade hâkim olacak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye!” sözleriyle tamamladı.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU