Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Muhammet Yıldız ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, Disk Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi Ramazan Sarıoğlu ve yönetimini ziyaret ederek Çaykur işçilerinin sıkıntılarını dinledi.

Ziyarette konuşan Muhammet Yıldız, "Eğer benzer kurumlara kadro veriliyor da Çaykur İşçisine bu kadro çok görülüyorsa ortada bir adaletsizlik var demektir." dedi. Yıldız, "Gerekirse Belediye ile Çaykur arasında bir protokol imzalayarak atıl dönemde Çaykur İşçilerinden Belediye çalışanı olarak faydalanılabilir. Çözmek isteyen her sorunu çözer. Çaykur işçisi demek Rize halkı demektir. Eğer merkezi yönetim seçim döneminde verdiği sözlerin arkasında duramıyorsa, belediyeyi kazandığımız takdirde halkımız için biz gerekeni yaparız." diye ekledi.

Disk Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi Ramazan Sarıoğlu ise Saadet Partisi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çaykur işçilerinin sorunlarının çözümü için her türlü desteğe hazırız." dedi.

Ziyarette ayrıca Çaykur işçilerinin ekonomik sıkıntıları, iş güvenceleri ve çalışma şartları gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: TANER ŞAHİN