Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan törende, Dijitalpark Teknokent Tanıtım Filmi'nin gösterimi yapıldı.
Törende, Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Dijitalpark Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açılış konuşması gerçekleştirdi.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz konuşmasında, Dijitalpark Teknokent'in kuruluşunun, her iki üniversitenin bilgiye ve teknolojiye olan inancının yansıması olduğunu ifade ederek, "Dijitalpark Teknokent'in, kuruluşunun üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen bugün burada Ataşehir Yerleşkesi'nin açılışı, ülkemizin en genç teknoparklarından birinin bu kadar kısa bir zamanda, kuruluş vizyonuna yakışır biçimde kat ettiği yolun bir göstergesidir." dedi.
Yerleşkenin; yenilikçi fikirlerin, iş birliklerinin ve girişimciliğin merkez üssü olacağını belirten Rektör, "Ayrıca, üniversitelerimiz ile sanayi arasında köprüler kurarak, bilginin ticarileştirilmesini teşvik edecek ve yerel ekonomimizin gelişimine de büyük katkılar sağlayacaktır." diye konuştu.
Rektör konuşmasını, Dijitalpark Teknokent'in kuruluşunda ve gelişiminde emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından açılış gerçekleştirildi.

6 Mayıs Amasya elektrik kesintisi: Amasya ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek? 6 Mayıs Amasya elektrik kesintisi: Amasya ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek?


Dijitalpark Teknokent Ataşehir Yerleşkesi’nde, hali hazırda faaliyet gösteren 25 girişimcinin büyük çoğunluğu fin-tech üzerine projeler yürütüyor. Bunların yanı sıra, çip tasarımı ve üretimi, akıllı şehir çözümleri, yapay zeka-chatbot, havacılık, otopilot, mobil oyun, dijital kimlik doğrulamaları, sağlık ve sigorta yazılımları üzerine faaliyet gösteren girişimciler de yer alıyor.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU