Törende, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Atilla Topçu ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz açılış konuşması yaptı.

Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Atilla Topçu, merkezin amacı ve kapasitesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Topçu, hem ülkemizde hem de dünyada sağlık ve tıp alanında yürütülen AR-GE faaliyetlerine paralel olarak, merkezin de bu alanda yol gösterici olmasını hedeflediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise konuşmasında, araştırma merkezlerinin önemine değindi. Bilimsel araştırmaların, insanlık için çığır açan buluşların, sağlıkta yeni tedavilerin geliştirilmesine olanak sağlayan önemli araştırmalar olduğunu ifade eden Rektörümüz, özellikle sağlık alanında hastalıkların temel mekanizmalarını anlamak, yeni sanayi araçları geliştirmek, yeni tedaviler geliştirmek veya mevcut tedavileri iyileştirmek için öncelikle deney hayvanları üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Buradan elde ettiğimiz bilgilerden yararlanarak daha sonra insan üzerinde basamak basamak araştırmalarımıza devam edip sonuca ulaşıyoruz. Böyle güzel olanağın üniversitemize kazandırılmış olması, üniversitemizin araştırma kapasitesini ciddi oranda arttıracaktır." dedi.

Rektör, deney hayvanları ile ilgili kulaktan dolma bilgi kirliliği olduğunu da vurgulayarak, "Ortamın ne kadar steril olması ve deneyi yapmak için ne kadar üst düzey şartlar gerektiğine, bunun aslında çok da pahalı, ciddi bütçeler gerektirdiğine de burada şahit oluyoruz. Araştırma merkezimizde deney hayvanları üzerinde olan çalışmaların sonrasında da insanlar üzerinde yapacağımız araştırmalarla üniversitemiz adına inşallah yeni buluşlara imza atıyor olacağız. Bütün gayemiz de bu." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen Üniversite Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi katılımcılar tarafından gezildi.

İslampaşa Mahallesi, Tıp Fakültesi yanında bulunan ve 2 yılda yapımı tamamlanan merkezin açılışına, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Nebi Gümüş, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Rize'de kentsel dönüşüm konutlarının kuraları çekildi Rize'de kentsel dönüşüm konutlarının kuraları çekildi

Kaynak: ALİ TÜYLOĞLU