Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Merve Yavuz ve Aycan Yeter, Zirvedeki Türküler projesinde bir araya geldi. Yönetmenliğini Hazal Arıcı’nın yaptığı proje için Rize, Artvin ve Trabzon yaylalarında türküler seslendirildi. 

Yönetmen Hazal Arıcı, klasik bir müzik programının dışına çıktıklarını belirterek, belgesel ile müziği birleştirdiklerini ifade etti. Arıcı Çay Haber’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

“Projemizi yazarak TRT’ye sunduk. Bizlere güzel geri dönüşler sağlandı. Programımız, klasik bir müzik programının dışında; izleyicinin alışık olmadığı, çok güzel görüntülerin ve türkülerin olduğu keyfili bir belgesel şeklinde olacak. Çekimlerimizi Rize, Trabzon ve Artvin’de yapıyoruz. Rize’de olmak çok güzel. Karadeniz’i insanlara tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gittiğimiz her yaylada insanlar bizlere kapısını açıyor. Kısmet olursa Ocak ayında, TRT Müzik ekranlarının yeni sezonunda programımız izleyicilerle buluşacak.”

Çekimlerin keyifli geçtiğini belirten sanatçı Merve Yavuz, müziğin haricinde kültürel bir iş yaptıklarının da altını çizdi. Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“Bu zamana kadar aktüel olarak ekranların karşısındaydık. Ekip arkadaşlarımızla gönülden bir bağımız var. Bu dönemde yaylalarımızın ve bölgemizin güzelliklerini tanıtmak için bu projeyi amaçladık. İnsanlar bizlere çok güzel tepkiler gösterdi. Kültürel bir iş yapıyoruz. Ezgilerimiz zaten kulaklarda var, bu duruma görsel bir şölen katmak istedik. Biz evladiyelik bir iş yapmak istedik. Bu anlamda yapılmış çok iş var aslında ama bizimki gerçekten çok başka. İzleyenlerimiz bunu izlediklerinde anlayacaklar.”

Karadeniz’in sevilen ve başarılı tulum sanatçısı Aycan Yeter ise program aracılığıyla Karadeniz’i ve Rize’yi dış dünyaya tanıtma fırsatı elde ettiklerini belirtti. Aycan Yeter ise şu ifadeleri kullandı: 

“Bu projenin içerisinde olmak guru verici bir olay. TRT gibi önemli bir kanalda yöremizi dış dünyaya tanıtmak bizim için önemli. Bölgemize hasret olan gurbetçi vatandaşlarımız var, onlarında gönülleri ferahlayacak. Yağmur, çamur, zor yollar demeden Zirvedeki Türküler isminin hakkını vermek adına çalışıyoruz.”

TRT Müzik ekranlarının yeni sezonunda, Ocak ayında yayınlanması planlanan programın çekimleri için bölgede ev sahipliği yapan Mehmet Kemal Arıcı ise yöre kültürünün tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ