Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapımı devam eden Yeni Otobüs Terminali Projesi’nde incelemelerde bulundu. Toplam 12 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen terminalde 34 peron, geniş otopark alanları ve 115 yatak kapasiteli otel yer alacak.
Rize’nin ulaşım altyapısını güçlendirmesi hedeflenen Yeni Otobüs Terminali Projesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte proje alanını ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Metin, teknik ekipten inşaatın mevcut durumu ve ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

FORE KAZIK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Projede zemin iyileştirme ve fore kazık çalışmaları tamamlandı. Altyapı ve zemin güçlendirme işlemlerinin ardından terminal binasının inşaatına geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Rize’de düzenlenen toplu açılış töreninde Yeni Otobüs Terminali Projesi’nin yapımına başlandığını açıklamıştı. İhale kayıtlarında terminal yapım işinin toplam 12 bin 411,89 metrekarelik alanı kapsadığı ve işin yer tesliminden itibaren 730 takvim gününde tamamlanmasının planlandığı yer alıyor.

MEVCUT OTOGARDAN YÜZDE 50 DAHA BÜYÜK OLACAK
Yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulacak yeni terminal binasının zemin oturumu 2 bin 500 metrekare olacak. Toplam 12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek yeni terminalde, terminal binasının zemin oturumu 2 bin 500 metrekare olacak. Mevcut otogarın 8 bin 500 metrekarelik alanı, yeni projeyle yaklaşık yüzde 50 oranında artırılacak.
Yeni terminalde 14 büyük otobüs peronu, 14 yarım otobüs peronu ve 6 servis peronu bulunacak. Ayrıca 55 araç kapasiteli açık otopark, 18 otobüs kapasiteli otobüs park alanı ve 75 araç kapasiteli kapalı otopark yer alacak.

TERMİNAL KOMPLEKSİNDE OTEL DE OLACAK
Yeni terminal yalnızca ulaşım hizmeti sunan bir yapı olmayacak. Proje kapsamında 62 odalı ve 115 yatak kapasiteli bir otel de inşa edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Rize’nin daha yüksek kapasiteli, modern ve geniş ulaşım imkânlarına sahip yeni bir şehirlerarası ulaşım merkezine kavuşacak.




