Şike soruşturması çerçevesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mahkeme kararıyla tutuklandı. Bundan sonra Futbol Federasyonu şike yapan takımları (Fenerbahçe – Sivasspor – Eskişehirspor – Karabükspor) küme düşürürse, yeşil mavili takım Futbol Federasyonu’nun 55. maddesinde belirtildiği gibi Bank Asya 1. liginin sıralamasına göre bir üst lige çıkma hakkını elde edecek.

İşte o 55. Madde..

“Müsabakanın sonucunu hukuka ve spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır”. 2. fıkra “Bu hükmü ihlal eden kişiler bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla, kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır”.

Süper lig, düşecek olası takımlar sonrası eksik kalacak. Bu durumda Bank Asya 1. liginde play-off’da final oynayıp kaybeden takım lige çıkabilir. Bu da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olabilir. Düşen takım birden fazla olursa lig sonu sıralama (Ç.Rizespor ligi 4. bitirdi) ekip bir üst lige çıkabilir.

Bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nun alacağı karara göre Ç.Rizespor’un Süper lige yükselme durumu belli olacak. Konu ile görüştüğüm Ç.Rizespor futbol şube sorumlusu Oğuz Aydın” Federasyon’un alacağı karara göre böyle bir olasılığın var olduğunu, ilerki günlerde her şeyin netleşeceğini ve Ç.Rizespor olarak geçen sezon ligi 4. bitirdiğimizden yasal olarak süper ligden birden fazla takım düşürülmesi halinde kendilerinin bir üst lige yükseleceğini belirti”

Haber: Selim Denizalp-http://www.ajansrize.net

 

Editör: HABER MERKEZİ