Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. 

Rize Valilik tören alanında başlayan kutlama programında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Meslek lisesi öğrencileri topraksız tarımla sebze yetiştiriyor Meslek lisesi öğrencileri topraksız tarımla sebze yetiştiriyor

Törende Jandarma Üsteğmen İsmail Uysal ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in günün anlam ve önemini vurgulayan birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından okunan şiirlerle devam eden program, Rize Belediyesi halk oyunları ekipleri tarafından folklor gösterisi ve ‘Rize İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği marşlarla devam etti.

2 Mart konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’nin kurtuluş günü mesajının okunmasıyla tören sona erdi.

Valilik tören alanında gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Şeyh Camiinde şehitlerimiz için  Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif okutuldu. Mevlid programına Vali İhsan Selim Baydaş, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU