Bolu'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler İsrail'in saldırılarını "sessiz yürüyüş"le kınadı Bolu'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler İsrail'in saldırılarını "sessiz yürüyüş"le kınadı

Geçtiğimiz aylarda Rize’de gerçekleştirilen ‘Rize Spor Turizmi Çalıştayı’ sonucunda ortaya çıkan Eylem Planı'nın değerlendirildiği toplantıya, Recep Tayyip Erdığan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz,GSB Uluslararası Spor Organizasyonları Genel Müdürü Ahmet Temurci, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Bayram Yığcı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, uluslararası spor organizasyon temsilcileri ve ilgililer katıldı.

Toplantıda, bölgede gerçekleştirilebilecek uluslararası spor organizasyonlarının benzerlerinin yapıldığı ülkelerden gelen temsilcilerin deneyimleri paylaşıldı. Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, Kaçkar Dağları  çevresindeki turizm destinasyonlarını içeren kısa, orta ve uzun parkur rotalarını içeren bir sunum yaparak, uluslararası spor organizasyonlarının Rize'de de başarıyla gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Rize'nin spor turizmi alanında gelecekteki potansiyelini değerlendirmek ve bu alanda atılacak adımların belirlendiği toplantıda yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bölgenin özellikle Kaçkar Dağları ve çevresindeki doğal güzelliklerin, tarihi köprülerin ve yürüyüş patikalarının kullanılarak hiking,oryantiring, kayaklı koşu gibi pek çok spor dalına ev sahipliği yapabileceği ve buna yönelik çalışmaların yapılacağı ifade edildi.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU