Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek; yaşlı sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Ulusal Yaşlılar Haftası/ Yaşlılara Saygı Haftası" olarak anılmaktadır” denildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğumda beklenen yaşam süresinin artması ile yaşlı nüfusun toplum içindeki oranı yükselmektedir denilen açıklamada; “Demografik değişimlerle oluşan biyolojik yaşlanma ile birlikte bireylerde zihinsel ve fiziksel kapasitede kademeli bir azalma, kronik hastalıklarda ise artış görülebilmektedir. Bu durum, yaşlı sağlığını korumaya yönelik tedbirlerde artış gerekliliğini doğurmuştur. Bu amaçla ilimizde de toplumdaki ileri yaş gruplarına yönelik Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) faaliyete geçmiştir. Evde Sağlık Hizmetleri Ekiplerimiz tarafından desteklenen YAŞAM birimlerimiz, 80 yaş ve üstü bireylere ulaşarak sağlık hizmeti açısından değerlendirme yapmaya başlamışlardır”

Uzmanından "endokrin bozucu kimyasallar" uyarısı Uzmanından "endokrin bozucu kimyasallar" uyarısı

Açıklamada; “Evde Sağlık Hizmetleri ve YAŞAM ekipleri, ilimizde yaşayan yaşlılarımızı ‘Ulusal Yaşlılar Haftası’ etkinlikleri kapsamında ziyaret etmişler, muayene ve tetkiklerini yapmak sureti ile tedavileri planlamışlardır. Ziyaretlere İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe eşlik ederek vatandaşlarımızın evlerine misafir olmuş, kıymetli büyüklerimizin hal ve hatırı sorularak, onların sağlıklı yaşamları için hizmetlerinde olduklarını ifade etmişlerdir” denildi.

Muhabir: TANER ŞAHİN