Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından sağlık çalışanlarına yönelik interaktif olarak gerçekleştirilen ve 3 hafta süren eğitim birinci basamak görev yapan 16 sağlık çalışanın katılımıyla tamamlandı.

Anne sağlığını iyileştirmek ve anne ölüm oranını azaltmak amacıyla ilimizdeki eğitimciler ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İlknur Merve Ayazoğlu’nun desteğiyle Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimleri tamamlandı.

İnteraktif eğitim ile sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi- beceri kazandırılarak standart ve nitelikli hizmet sunumu sağlanmaktadır. Toplumu oluşturan kişilerin de üreme sağlığı konusunda bilgi ve becerileri geliştirilerek; sağlıklarını koruyabilir ve sağlık sorunlarını çözebilir hale getirmeleri hedeflenmektedir. Üreme Sağlığına Giriş, Aile Planlaması Danışmanlığı, Gençlik, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve Güvenli Annelik konularına yer verilmiştir.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal ile diğer yöneticiler ve eğitimciler tarafından takdim edildi.

Kırıkkale'de 30 Nisan elektrik kesintisi olan ilçeler. Elektrik kesintisi olan ilçelerin tam listesi Kırıkkale'de 30 Nisan elektrik kesintisi olan ilçeler. Elektrik kesintisi olan ilçelerin tam listesi

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU