15.09.2023 Tarihli ve 32310 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan “2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler Ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar" kapsamında Bakanlıkca 100 baş ve üzeri anaç koyun-keçi varlığına sahip işletmelere veya sürü yöneticilerine 30.000 TL sürü yöneticisi istihdam desteği ödemesi yapılmaktadır.

Selçuk Sports Hatayspor Başakşehir maçı canlı izle Şifresiz Bein Sport Justin TV Taraftarium24 Kralbozguncu kaçak linki Selçuk Sports Hatayspor Başakşehir maçı canlı izle Şifresiz Bein Sport Justin TV Taraftarium24 Kralbozguncu kaçak linki

 Bu kapsamda üreticilerin bu desteklemeden yararlanabilmeleri amacıyla gerekli duyurular yapılmış, küçükbaş hayvancılık işletmesi bulunan 34 adet çiftçiye Müdürlük Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından Müdürlük toplantı salonunda 5 Şubat-24 Şubat 2024 tarihleri arasında, haftada 7 gün toplamda 104 saat süreli eğitim verilmiştir. Eğitimini tamamlayan ve sonrasında yapılan sınavı geçen 27 çiftçimiz “Sürü Yönetimi Elemanı Sertifikası" almaya hak kazandı.

Bakanlıkca desteklemelerinden çiftçilerimizin maksimum düzeyde yararlanmasını sağlamak İl Müdürlüğünün önemli hedefleri arasındadır. Çiftçiler için bu tür eğitimler devam edecektir. 

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU