Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “Dersimi Seçiyorum Kur’an’ımı Alıyorum” projesi kapsamında, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıfta seçmeli Kur’an-ı Kerim dersini tercih eden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Proje, Rize’de İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle uygulanmaya devam ediyor.
Kent genelinde birçok okulda düzenlenen hediye takdim programlarına Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı da katıldı. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’e gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade eden Çakmakçı, projeye katkı sunan idarecilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

Müftü Çakmakçı yaptığı konuşmada, projenin sadece bir kitabın öğrencilere ulaştırılmasının ötesinde bir anlam taşıdığını vurgulayarak, “Bu proje gönüllere iyilik ve hikmet taşıyan bir yolculuğun başlangıcıdır. Gençlerimizin hayatlarının en önemli dönemlerinde onlara Kur’an’ın ışığını ulaştırmayı, kalplerine merhamet, adalet ve ahlak tohumları ekmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in gençler için bir bilgi kaynağı olmanın yanı sıra kişilik ve karakter gelişimine de katkı sunduğunu belirten Çakmakçı, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i sadece okumakla kalmayıp anlamaya çalışmasının önemine dikkat çekti. Projenin öğrencilere manevi rehberlik sağlaması açısından değerli olduğunu ifade eden Müftü Çakmakçı, seçmeli dersi tercih eden öğrencilere hediye takdimlerinin süreceğini kaydetti.
Programlarda öğrencilerin aldıkları hediyeler nedeniyle yaşadıkları sevinç ve heyecan dikkat çekerken, öğretmenler ve veliler de öğrencilerin bu projeyle buluşturulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.













