Bakanlığın stratejileri doğrultusunda ülkemizde 80 yaş ve üzeri bireylerde sağlık erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ile desteklenmesi, tıbbi izlem yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmeti verilmesi, hastane içindeki tıbbi hizmet koordinasyonunun sağlanması amacıyla Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) açılmıştır.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan Sağlık Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) uzman doktor ve ekibi ile hizmet vermeye başladı

 Bu kapsamda, 80 yaş üzeri vatandaşlar için hastane bünyesinde poliklinik hizmeti verilmeye ve aynı zamanda ev ziyaretleri de gerçekleştirmeye de başlanmıştır.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “80 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın hepsine ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizde aile hekimi uzmanlarımızla beraber sağlık hizmetini sürdürmeye devam edeceğiz. Sağlıklı yaş alma merkezlerimiz 80 yaş ve üzeri yaşlılarımızın sağlık bakım hizmetlerinin sürdürülmesi, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve sonrasında koordinasyonun sağlanması amacıyla kuruldu. Hizmete açılan Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizin ilimize hayırlı olmasını dilerim " dedi.

Kastamonu'da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı Kastamonu'da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN