Bank Asya 1. Ligi'nde sahasında Bucaspor ile golsüz berabere kalan Çaykur Rizespor'da taraftarlar olay çıkardı. Kendi takım otobüslerinin yolunu kesen bir grup taraftar futbolcu ve teknik heyete tepki gösterdi. Başka bir grup ise Bucaspor otobüsüne taşla saldırdı. Polis yakaladığı taraftarları copla dövdü.

 

Bu arada karşılaşmanın son 20 dakikasında stadyumda ses sistemi ile sürekli anons edilerek taraftara çağrıda bulunuldu. Anonslarda, 'Haydi taraftarlar bu maçı kazanmak zorundayız' , 'Rize gol gol gol' sloganlarına yer verildi. Maç esnasında da Bucaspor taraftarları ile Rizespor tarafları arasında sözlü sataşmalar oldu. Polis olayların büyümemesi için müdahaleler de bulundu. Maç sonunda ise yeşil mavili taraftarlar yönetim, futbolcu ve teknik heyete tepki gösterdi. Çaykur Rizespor takım otobüsü bir süre stadyumdan ayrılamadı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında stadyumdan ayrılan takım otobüsünün önü bir grup taraftar tarafından kesildi. Durdurulan otobüste bulunan teknik heyet ve futbolculara tepki gösteren taraftarlara polis müdahale etti. Bazı polislerin taraftarları coplaması ise dikkat çekti.

Öte yandan bazı taraftarlar ise Bucaspor takım otobüsünü taşladı. Otobüsün bazı camları kırılırken polis ile taraftarlar arasında sahil şeridinde bir süre kovalamaca yaşandı. Bu sırada polis yakaladığı taraftarları copla dövdü. Polis ile taraftarlar arasında tartışmalar yaşandı. Polisler, 'Biz 72 saattir görevdeyiz, İstanbul'daki 1 Mayıs'tan geliyoruz sizin haberiniz var mı? Diyerek taraftarları coplamaya devam etti. Bazı taraftarlar ise gözaltına alındı. 

 

Editör: HABER MERKEZİ