RİZE (AA) - Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin ve Bayburt'ta fidan dikildi.

Rize'de, Vali İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fener Kampüsü rekreasyon alanında düzenlenen törende, Türkiye'nin son yıllarda ağaçlandırma çalışmalarında önemli mesafe katettiğini söyledi.

Türkiye'nin, Avrupa'da yeşil alanı en fazla çoğaltan ülke olduğunu belirten Baydaş, "Bölgemizde Rize yeşilin başkenti diyoruz. Yeşilin başkenti olmakla beraber burada da ağaçlandırma çalışmalarını gördüğümüz her alanda gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 700 binin üzerinde fidan toprakla buluşacak." dedi.

Rize’de Sevgi Şenliği Engelleri Kaldırdı Rize’de Sevgi Şenliği Engelleri Kaldırdı

"6. Yerel Medya Buluşması"na katılmak üzere kente gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ise şimdiye kadar binlerce fidan diktiğini ifade ederek "Yeşil ve güzel memleketimizde dikili bir ağacımın olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Ülkemizin her alanda olduğu gibi, yeşille buluşmasında da bundan sonraki süreçte bu tür projeler çoğalarak devam edecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Baydaş, RTÜK Başkanı Şahin ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Avcı fidan dikti.

Editör: ANADOLU AJANSI