Bu bağlamda, 22-30 Mayıs tarihleri arasında, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinin ardından Rizede göreve başlayan köy muhtarlarının tamamıyla bir araya geliniyor ve bilgi alışverişi sağlanıyor.

4 oturumdan oluşan çalıştayların ikincisi Çayeli, Hemşin ve Pazar ilçelerindeki köy muhtarları ile gerçekleştirildi.

Pazar Öğretmenevi’nde düzenlenen oturumda, 11 masada 15 konu hakkında Rize İl Özel İdaresi personelleri ve ilgili birim müdürleri tarafından muhtarlara bilgilendirmeler yapıldı ve muhtarlardan köylerindeki en önemli 3 konuyla ilgili talepler alındı.

Çalıştayın ikinci oturumunda konuşan Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Buradaki temel amacımız kurumumuzu ve kamu kurumlarının faaliyet ve işlevlerini sizlere anlatmak ve sizlerin talep ve isteklerini almaktır. Sayın Valimizin talimatıyla; Meclis Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve muhtarlar federasyonuyla birlikte yeni dönemi daha verimli hale getirmek için tasarladığımız bir programdır. Muhtarlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”Dedi

Öte yandan çalıştayımızın üçüncü oturumu Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerimizdeki köy muhtarlarımızın katılımıyla Ardeşen ilçemizde gerçekleşecek.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU