Her geçen gün okumanın ve yazmanın öneminin arttığı günümüzde, Çayeli'nde açılan yazarlık okuluna büyük ilgi gösterildi. Yazarlık okulunda eğitimler eğitimci yazar Cengiz Azman tarafından veriliyor.

Uygulamalı atölye eğitimi olarak yürütülen yazarlık okulu 12 öğrenci kontenjanıyla planlanmasına rağmen sadece lise düzeyinde tamamına yakını kız öğrencilerden oluşan 25 başvuru oldu. Ayrıca vatandaşlardan da yazarlık okulunda eğitim almak için çok sayıda başvuru oldu. Bu başvurular sadece Çayeli'nden olmayıp il merkezinden de eğitimlere katılmak için başvurular yapılıyor.

Çayeli Gençlik Merkezi'nde verilen eğitimler her cumartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Lise ve ortaokul düzeyinde 25 öğrenciye çok boyutlu olarak verilen eğitimlerde eğitimci yazar Cengiz Azman'ın hazırladığı "Yazmak İçin Bir Yazana Sor" isimli kitabı yazarlık eğitimi sürecinde uygulanıyor. Yazdırmanın temel kültürünün hem teorik hem de uygulamalı olarak verildiği eğitimler 12 hafta sürecek.

Yoğun ilgi gören Çayeli Yazarlık Okulu'nda eğitimler, yazma kültürü, yazma alanları, yazmanın farklı türleri, yazma ve yazdırma uygulamaları temelinde verilmekte olup her hafta özel yazdırma uygulamaları yapılıyor. Bu uygulamalar kapsamında kelimeden, cümleden, paragraftan, fotoğraftan, objeden, olay ve durumdan yola çıkan çok sayıda yazma uygulaması yaptırılıyor.

Ayrıca yazar adayları bu alanda tecrübeli yazarlarla, şairlerle, editörlerle, yayınevi yetkilileriyle, araştırmacılarla, gazetecilerle, TV ve radyo programcılarıyla ya yüz yüze ya da uzaktan bağlantı yöntemiyle yazar adaylarıyla buluşturularak söyleşi programları gerçekleştiriliyor.

Çayelili yazar, şair ve iş insanlarının malzeme ve kitap desteği verdiği Çayeli Yazarlık Okulu, Çayeli Kültür Platformu, STK lar tarafından çok boyutlu olarak destekleniyor.

Çayeli, Pazar ve Rize merkezden çok sayıda yazar ve şairin yazdığı kitapları ve tecrübelerini paylaşmalarıyla yazar adaylarının eğitim süreçlerine önemli destekler veriyor.

Çayeli Yazarlık Okulu'nda eğitim süreci tamamlanmadan tüm öğrencilerinin katılımıyla Aşure isimli bir hikaye kitabının basımının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Öte yandan Çayeli Yazarlık Okulu'nun eylül ayında yazmaya ilgi duyan vatandaşlara yönelik olarak yeni bir yazarlık eğitim süreci başlatacağı öğrenildi.

Rize’de bu kez vatandaşlar hafızlık için yarıştı Rize’de bu kez vatandaşlar hafızlık için yarıştı

Muhabir: HALİL İBRAHİM SAKLI