Dilek ASLAN

Rize’deki 7 sivil toplum örgütü Rize Ticaret odası Başkanı Ömer Ofluoğlu başkanlığında toplanarak AKP’ nin kapatılmasının sıkıntı doğuracağını belirttiler. Toplantıya Rize Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası adına Tahsin Sancak, Türk İş adına Tek Gıda İş sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, Hakiş adına Hizmet iş Sendikası Başkanı Mehmet Alaca, TESK adına Başkan Muammer Atılgan, Rize Ziraat Odası adına Başkan Nevzat Paliç, TISK adına Başkan Mustafa Onur, Kamu sen adına Başkan Celal Akarsu katıldı.

Toplantıda açıklamayı RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu yaptı, Ofluoğlu, Türkiye’nin bu günlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçmekte olduğunu belirterek, “Ülkemizin bu kritik dönemden hiçbir yara almadan çıkması hepimizin ortak dileğidir. Uluslar arası finansal krizin dalgalarını hissetmeye başladığımız bu günlerde iktisadi tedbir arayacağımıza hala sağduyu arıyor olmamız bir talihsizliktir. Türkiye’ nin biran önce uzun dönemli ve tempolu büyümesini sağlayacak ve işsizlik başta olmak üzere tüm iktisadi ve sosyal sorunlara odaklanması gerekmektedir” dedi.

Ofluoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin anayasanın başlangıç İlkerlerine dayalı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, “vazgeçilmez olan bu ilkeler bütünü bizi bir arada tutmaktadır. Bu ilkelerin varlığı dışında her mesele siyasetin konusu olabilir ve özgürce tartışılabilir. Geçen yıldan beri devam eden kısır politik süreç ne yazık ki genel seçimlerden sonra da devam etmekte, toplumda umutsuzluğu ve karamsarlığı artırmakta, siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarı tehlikeye atmakta ve toplumun enerjisini boş yere tüketmektedir. Siyasi partiler demokrasinin faz geçilmez unsurlarıdır. Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi aynı kolaycı yaklaşımla kurum ve bireylerin özgürlüklerin kısıtlanması, demokratik süreç ve kurumların güçlenmesine hizmet etmek yerine zarar vermektedir” dedi

Kuvvetler ayrılığının ilkesi demokrasinin işleyişi için son derece önemli olduğunu ifade eden RTSO başkanı Ofluoğlu, “ Kuvvetler ayrılığı ilkesini kuvvetler arasında uyumu sağlaması, çatışmaya neden olmaması, toplumda yaratılmak istenen kamplaşmayı beslememesi ve kuvvetlerin bağımsızlığını temin etmesi de esastır. Ülkemiz yaklaşık bir yıldır anayasayı ve siyasi partiler kanununu ilgilendiren çeşitli sorunlar etrafında gergin ve çözüm üretmeyen bir süreç içerisindedir. Halbuki, yapmamız gereken ekonomik, siyasi ve sosyal standartlarımızı gelişmiş ülkeler düzeyine ulaştırmak ve AB sürecini hızlandırmak olmalıdır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ