HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU - Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5-6 Eylül'de yapılan Birleştiren ve Bizleştiren Eğitim Hareketi (MEBİZ)Çalıştayı sonuç raporu doğrultusunda oluşturulan çalışma programı çerçevesinde Rize'de eğitim gören 57 bin öğrencinin evi ziyaret edilecek.

"Misafiriniz Var" programı ile öğrencilerin evleri ziyaret edilerek çalışma şartları, aile ortamı ve durumları yerinde görülerek durumlarına uygun çalışma metodu hazırlanacak ve yeni eğitim stratejisi belirlenecek.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi , Eğitimde yeni yol haritası oluşturmak için Rize'de öğrencilerin evlerine misafir olacaklarını söyledi. Bir öğrenciyi tanımanın en doğru yolunun onları ev ortamlarında görmekten geçtiğini kaydeden Tüfekçi "Her hafta bir gün Sayın Valimizin de katılımı ile kaymakamlarımız ilçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte 500’e yakın öğrencimizin evine gideceğiz. Yıl sonuna kadar her hafta programı sürdürerek Rize’de eğitim gören 57 bin öğrencimize misafir olmayı hedefliyoruz. Bir çocuğu tanıyabilmek okulda sokakta pek mümkün değil. Çocuğun gerçek anlamda şifresini çözebilmek ancak ev ortamında gerçekleşebilir. Çocuğa kaliteli eğitim verebilmek için en önemli kriter çocuğu tanımaktır. Çocuk da en iyi yaşadığı evdeki ortamına göre tanıyabiliriz. Ayrıca öğrencilerimiz öğretmenlerini evlerinde görünce mutlu oluyor ve motive oluyorlar. Bu ziyaretlerle çocuklarımızın çalışma şartlarını, aile ortamlarını görerek durumlarına uygun çalışma metotları hazırlayacağız" dedi.

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN