AK Parti Merkez İlçe aday tanıtım toplantısı Merkez İlçe Başkanı Burak Ak ve İlçe Yönetiminin  ev sahipliğinde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde icra edildi. Programa Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu,3 kademe il yöneticileri, Belediye Başkanı ve Başkan adayı Rahmi Metin, önceki dönem İl Başkanlarından Yılmaz Katmer, kurucu İlçe Başkanı Yunus Öksüz, Merkeze bağlı Muradiye Belediye Başkanı ve Başkan adayı Musa Süreyya Balcı, Kendirli Belediye Başkanı ve Başkan adayı Alaettin Serdar ve Salarha Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Kara, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üye adayları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Papa’ya Filistin mektubu: İnsanlık sesini yükseltmeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Papa’ya Filistin mektubu: İnsanlık sesini yükseltmeli

Programda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Partinin kurulduğu günden itibaren insan odaklı projeleri hayata geçirdiğini ve bunun için çalıştığını söyledi.

Seçimlerin demokrasinin önemli aracı olduğuna işaret eden Yazıcı, AK Parti'nin referansının geçmişte yaptıkları olduğunu belirtti.Yazıcı, Türkiye tarihinde 10 yılda darbelerin ve post modern darbe girişimlerinin olduğunu kaydederek, 28 Şubat sürecinin son başarılı darbe girişimi olduğunu, AK Parti döneminde 27 Nisan bildirisi ve 15 Temmuz darbe girişiminin engellendiğini aktardı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süre hukuk müşavirliğini, avukatlığını yaptığını belirten Yazıcı, şunları söyledi:"Aracına binmiş, İstanbul'da Florya'ya doğru gidiyorum. Sefaköy'de, hakkında açılmış davalarla ilgili görüşü nedir, öğrenmek istedim. Benim söyleyeceklerim bitti. Dedi ki 'Ya hele şuraya bak. Şu yolun kenarına bak. Çer çöp dolu.' Görevi halen devam ediyor. Telefonunu çevirdi. Sorumlu arkadaşına talimatı verdi. Konuşması bitince 'Başkanım ben size siyasi hayatınızla alakalı önemli konulardan söz ettim, görüşünüzü sordum size. Çöple meşgulsünüz.' dedim. 'Hayati, o senin işin, bu benim işim.' dedi."Aday adayları ve adaylığı kesinleşmiş kişilerin bir ailenin parçası olduğunu dile getiren Yazıcı, "Süreç tamamlanıp bittikten sonra kenetlenerek kol kola hedefe doğru yürümeliyiz." ifadesini kullandı.

Hayati Yazıcı, AK Parti'nin Cumhuriyet'in ikinci döneminin en değerli seçimine hazırlandığını belirterek, "31 Mart Cumhuriyet'in kuruluşunun ikinci yüzyılının ilk seçimidir. Tarihi bakımından önemlidir. Rize'de de bu anlamda 18'de 18 yapmaya kararlıyız. Gündemimizde, günlük ajandamızın başında mutlaka seçim çalışmaları olmalı." diye konuştu.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU