Haber:DOĞANCAN İLEK-Kültür ve Turizm Bakanlığında 4 ilin il Müdürü değişti. Eskişehir, Karaman, Rize ve Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürü görevden alındı.Yerlerine yeni atama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan görevden alma ve atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu görevden alındı. Alemdaroğlu'nun yerine Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal atandı.

Alemdaroğlu, 2020 yılından bu yana Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapıyordu. Alemdaroğlu'nun görevden alınmasının gerekçesi henüz açıklanmadı.

İpekdal ise 2020 yılından bu yana Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapıyordu. İpekdal, daha önce çeşitli illerde müze müdürlüğü ve kültür müdürlüğü görevlerinde bulunmuştu.

Alemdaroğlu'nun görevden alınması Rize'de şaşkınlıkla karşılandı. Alemdaroğlu'nun görevden alınmasının ardından Rize'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarının nasıl etkileneceği merak ediliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre ;

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade,

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş,

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu,

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici görevden alındı.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk,

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal,

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Bülent Avnamak,

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Murat Pekergin,

Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Ayhan Gök,

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Kemal Soytürk

Karabük'te şarampole devrilen otomobilin sürücüsü kazayı yara almadan atlattı Karabük'te şarampole devrilen otomobilin sürücüsü kazayı yara almadan atlattı

Atandı.

Editör: HABER MERKEZİ