Buna göre; Rize’nin iç kesimleri ile rakımı 200 metre ve üzerindeki bölgelerde, ayrıca Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) kar örtüsü oluşması bekleniyor. Kar yağışlarının Salı günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların bu gece saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacağı, Pazartesi sabah saatlerinden sonra ise Trabzon, Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışlara bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları, yüksek kesimlerde tipi ile eğimli ve yüksek kar örtüsüne sahip alanlarda çığ riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.





