Mersin, Konya, Yozgat… Yarın çok çok dikkat edin. Tek tek uyarıldınız, önlem almak şart Mersin, Konya, Yozgat… Yarın çok çok dikkat edin. Tek tek uyarıldınız, önlem almak şart

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile Uşak dahil 47 ilde yeni arsa satışı yapılacağını ilan etti. İşte arsa satışı yapılacak olan iller ve arsalar hakkındaki satış koşulları!

HANGİ İLLERDE UCUZ ARSA SATIŞI YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan kapsamında Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova ve Yozgat illerinde bulunan arsaların açık artırma yöntemi ile satılacağı ilan edildi.

Arsa SatisiSöz konusu arsalar açık artırma yöntemi ile satılacak. 47 ilde satışa sunulan 826 muhtelif arsa için ilk açık artırma 24 Nisan tarihinde yapılacak ve 26 Nisan tarihinde sona erecek. İsteyen kişiler arsaların ödemelerini yüzde 25 peşin kalanı 24 ay vade imkanı ile isteyen kişiler ise peşin ödeme ile alacaklar. Peşin ödeme yapan kişilere arsa satış fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

Kaynak: TANER ŞAHİN