Rize’de etkili olan yoğun yağışların ardından kent genelindeki kritik yatırımlar ve altyapı noktalarının son durumuna ilişkin Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’tan açıklama geldi.

İyidere’de incelemelerde bulunan Vali Baydaş, devam eden Lojistik Merkezi inşaatında herhangi bir hasar meydana gelmediğini söyledi.

İyidere Belediye Başkanı Mete, hasarın bilançosunu açıkladı
İyidere Belediye Başkanı Mete, hasarın bilançosunu açıkladı
İçeriği Görüntüle

-Lojistik Merkezi ve havalimanında sorun yok

Rize’nin önemli yatırımlarının son durumuna ilişkin bilgi veren Baydaş, Lojistik Merkezi’nde inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Orada herhangi bir hasarımız yok. Havaalanında herhangi bir sıkıntımız yok.” dedi.

Hastane ve Millet Bahçesi bölgesi ile Rize şehir merkezinde de herhangi bir sorun bulunmadığını aktaran Baydaş, diğer menfezlerde de problem yaşanmadığını kaydetti.

Hasar tespit çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaşan Baydaş, ilçe merkezinin kot olarak Karadeniz Sahil Yolu'nun altında kaldığına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bu sadece bu ilçe için değil, belki de Karadeniz'de birçok yerleşim yeri için olan bir durum. O kot düşük ama derelerde o kot hesaplanarak planlanmış, menfezler o kot hesaplanarak planlanmış. Bu sadece İyidere'ye ya da buraya has bir durum değil. Belki de boylu boyuna bütün Karadeniz'de bu mesele, bu bir problem olarak var. Hasar tespit çalışmalarına hemen bugün itibarıyla başlıyoruz. İş yerlerinde hem fiziki hasar hem maddi hasar tespit çalışmalarını yapacağız."

Kaynak: AA