Ekiplerce hemen arama çalışmalarına başlanmıştır.

Pazar Kaymakamı Demir onuruna veda yemeği verildi Pazar Kaymakamı Demir onuruna veda yemeği verildi

Olumsuz hava şartları nedeniyle gece sadece kıyıdan arama yapılmıştır. Ertesi gün denizin dalışa elverişsiz olmasından dolayı dalıcı personel için risk oluşturacağı nedeniyle hem dalış yapılamamış hem de botlarla arama gerçekleştirilememiş olup çalışmalar kıyıdan ve havadan devam etmiştir.

Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 adet insansız hava aracı arama çalışmalarına destek vermiştir. Bugün ise hava şartlarının elverişli olması dolayısıyla Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri tarafından dalış gerçekleştirilecek olup helikopter ve insansız hava aracı desteği devam edecektir.

Ayrıca AFAD su üstü arama ekibiyle, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Ekipleri kıyıda arama çalışmalarına devam ederken Sahil Güvenlik gemisi ile Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları arama çalışmalarına denizden devam etmektedir.

Arama çalışmalarına katılan ekipler;

  AFAD: 17 arama kurtarma personeli, 4 araç - Deniz Polisi: 6 dalgıç, 1 bot (4 gemi adamı), 1 araç - Sahil Güvenlik: 1 helikopter (5 personel), 1 gemi (35 mürettebat), 1 bot (3 bot personeli), 5 dalgıç, 3 kıyı personeli, 2 araç - İl Emniyet Müdürlüğü: 2 personel, 1 insansız hava aracı, 1 araç - Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü: 5 personel, 2 araç Toplam 85 personel, 1 helikopter, 1 insansız hava aracı, 1 gemi, 2 bot, 10 araç ile arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN