2014-2019 yılları arasında Rize Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 2019'de yapılan yerel seçimlerde tekrar aday olmayarak görevi mevcut başkan Rahmin Metin'e devrederek akademik yaşantısına geri dönen Kasap, hali hazırda öğretim üyesi olarak görev yaptığı Gazi Üniversitesi Fen Fakültesine dekan olarak atandı.

Güncel53 muhabirine konu ile ilgili açıklamalarda bulunan başkan Kasap şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi'nde dekan olarak atanmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Akademik görevlerin hepsi değerlidir. Rize Belediye Başkanlığı dönemimde şehrimizin kalkınması, estetik bir görünüşe kavuşması ve geleceğinin planlanması konusunda birçok önemli projeyi organize eden ekiple birlikte, kurumsal bir belediyecilik için çaba harcadık ve şimdi de akademik alanda ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize katkıda bulunarak, öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerine elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Gazi Üniversitesi yönetimi, akademisyen,  öğrencilerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte bilimsel araştırmalara önem vererek, yenilikçi projeler geliştireceğimize ve ülkemizin ilerlemesine katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacak ve onlara ilham verecek bir eğitim ve araştırma ortamı oluşturmayı hedefliyorum. Rize'ye olan sevgim ve bağlılığım her zaman devam edecek, aynı zamanda görev yaptığım üniversitemize, çalışanlarına ve öğrencilerimize olan sorumluluğumu da en iyi şekilde yerine getireceğim. Bu yeni görevde tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışarak başarılı bir dekanlık dönemi geçireceğimizin inancını taşıyorum."

Prof.Dr.Reşat Kasap Kimdir?
İlk ve orta okulu Rize'de, Liseyi Samsu'da tamamladı. 1984 yılında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü’nden dereceyle mezun olan Kasap,  Aynı Üniversitede 1987 yılında Yüksek Lisans derecesini tamamladı. Doktora derecesini ise 1992 yılda İngiltere’de gerçekleştiren Kasap yıllar sonra mezun olduğu üniversiteye Dekan olarak atanmış oldu.

Prof. Dr. Reşat Kasap'ın önümüzdeki Pazartesi günü yeni görevini devralması bekleniyor.

Editör: EDİTÖR - 2