ABU DABİ-TRABZON DİREKT UÇUŞLARI BAŞLIYOR ABU DABİ-TRABZON DİREKT UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Karadeniz Bölgesinin doğusunda yer alan Rize, doğal güzellikleri ve bitki örtüsüyle öne çıkıyor. Etrafı yüksek dağlarla çevrili olan Rize, bünyesinde çok sayıda yaylayı barındırıyor. Çamlıhemşin ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Pokut Yaylası, Rize’de güneşin doğuşu ve batışının izlenebileceği en iyi yerlerin başında gelirken, misafirlerine güzel manzaralar sunuyor. Çamlıhemşin ilçesi yakınlarındaki Hazindak Yaylası ise manzarasıyla ziyaretçilerin uğrak yerler arasında bulunuyor.

-Hazindak Yaylası
Hazindak Yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunana ve ulaşımda zorluk yaşanmayan bir lokasyondadır. Ayder Yaylası üzerinden gideceğiniz bu bölge, Şenyuva Köyü’nden Pokut Yaylası’na varıp oradan Amlekit ‘ten 1-2 saat sürecek olan patika yoldan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Adını Hazin Dağı’ndan almıştır bu yayla. En güzel fotoğrafları çekeceğiniz, yeni güzellikler keşfedeceğiniz yerlerden sadece biridir. Doğallığını yitirmemiş olan Hazindak Yaylası, keşif yapmayı sevenlerin ve doğanın içinde kaybolmak isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında… Rize geziniz sırasında Hazindak Yaylası’nı gezip görmek unutamayacağınız anlar yaşamanızı sağlayacak. Tabii Çağrankaya Yaylası’nın, Gito Yaylası’nın ve Ovit Yaylası’nın büyüleyici manzaralarını da gezinize dahil edebilirsiniz.

-Pokut Yaylası
Çamlıhemşin İlçesi’nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 metre yükseklikte yer alırlar. Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir sivil mimari yapıya sahiptir. Çamlıhemşin İlçesi’ne 15 kilometre mesafede bulunan yayla özgün mimarisiyle ilgi çekicidir. Sisli manzaraları ve otantik ahşap evleri yaylaya masalsı manzaralar sunar. Yaylada pansiyon olarak hizmet veren yayla evlerinde konaklama imkanı sağlanmaktadır.


 

Kaynak: AA