Rize’nin Pazar İlçe Müftülüğü Aylık Mutad Personel Toplantısı Sahil Camii altındaki toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İlçe Müftü Vekili Kazım Genç, Müftülük Şefi Abdullah Taşçıoğlu ve Din Görevlileri katıldı.

Veda konuşmasında Şube Müdürü Kazım Genç şunları ifade etti; "Rabbim nasip etti üç yılı aşkın bir zamandır Pazar’da görev yapma gayreti içerisinde olduk. Bugün itibari ile görevimiz sona ermiştir. Gayemiz hizmeti aksatmadan gönüllerde yer tutmaya çalışmak oldu. Özellikle üstünlüğün takvada olduğu bir dinin mensuplarıyız. İsmin önündeki unvanların dünya hayatındaki iş ve işlemlerin yürütülmesinde ki hiyerarşik yapıdan kaynaklandığı düşüncesiyle gücü koltuktan alan değil işgal ettiği koltuğa güç katmaya gayret edip bunu söz ve davranışlara yansıtmaya çalıştım” dedi.

Sorun üreten değil sürekli çözüm arayışı içinde olan bir anlayışı benimsedim diyen Genç; “Tabi insan olmamız hasebiyle eksikliklerimiz söz konusu olmuştur.  Bizler kişinin kardeşinden annesinden babasından evladından kaçacağı herkesin kendine yeteceği derdi olacağı bir güne gidiyoruz dolayısıyla böyle bir güne helalleşerek gitmek yükümüzü hafifletecektir düşüncesiyle sizlerden haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum” dedi.

Benim bir hakkım varsa helali hoş olsun diyen Genç; “Rabbim sizleri görevlerinizde muvaffak eylesin hizmetleriniz daim olsun. Güzel insanlar tanıdım elhamdülillah güzel günler geçirdim şunu anladım ki tüm mesele hoş bir sada bırakmak gerisi bir şekilde hal oluyor” dedi.

Rize'de "Orman Benim" kampanyası düzenlendi Rize'de "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

Genç; "Gönüllerde yer edinebilmişsek bu bizi mutlu eder. Pazar benim şube müdürü olarak ilk göz ağrım her daim gönlümde ayrı bir yeri olacaktır. Hakkımızda hayırlısı diyerek bir yola çıktık inşallah hayırlı olur. Çayeli de bir kapınız her vakit var yolunuz düşerse beklerim işiniz düşerse yardımcı olmaya çalışırım inşallah. Bu vesileyle Pazar halkını ve sizleri Allah’a emanet ediyorum. Sevgi saygı hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Öte yandan Genç, Çayeli ilçesine atanması vesilesiyle Pazar Kaymakamı Mustafa Akın’ı da makamında ziyaret etti. Kaymakam Akın, kendisine yeni görev yerinin hayırlı olmasını temenni edip meslek hayatında başarılar diledi.

Kaynak: HALİL İBRAHİM SAKLI