İstanbul Bahçelievler’de bundan tam 15 yıl önce vahşi bir cinayet işlendi. Henüz 17 yaşındaki Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından acımasızca öldürülmüştü. Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturan bu cinayetin ardından tartışmalar dinmedi. Ailesi tarafından saklanan Cem Garipoğlu, bir süre sonra yakalanmıştı.Whats App Image 2024 05 01 At 11.56.48 Jpeg

MEZARI AÇILMADI

Daha sonra Cem Garipoğlu, 2014 yılında yattığı Silivri Cezaevi’nde intihar ettiği ifade edildi. Ancak Cem Garipoğlu’nun intihar ettiğine kamuoyu inandırılamadı. Garipoğlu’nun değil, bir başka kişinin intihar ettiği yıllarca konuşulurken, bu iddiayı destekleyecek bir diğer gelişme, Münevver Karabulut’un ailesinin ısrarlı taleplerine rağmen, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmamasıydı. Bu talebi hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı reddetti.

Whats App Image 2024 05 01 At 11.57.18 1 Jpeg

BİLİRKİŞİ ATANDI

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu da geçtiğimiz aylarda mezarın açılmasını ve tartışmaların son bulması yönünde savcılıktan talepte bulundu. Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan Cem Garipoğlu’nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarının hazırlanıp savcılığa gönderilmesini istedi ve dosyaya bilirkişi atadı.

OTOPSİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğraflarını inceledi. Bilirkişi, inceleme sonucunda fotoğraf ve videoların dökümünü yaparak, raporunu hazırlayıp soruşturma dosyasına sundu. Bilirkişi raporunun bir örneği Karabulut ailesine de sunuldu. Garipoğlu’nun otopsi görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, Garipoğlu’nun sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar dikkat çekti.

Whats App Image 2024 05 01 At 11.57.57 1 Jpeg

FETHİ KABİR YAPILSIN TALEBİNİ YİNELEDİ

Karabulut ailesi avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla, Garipoğlu’nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması taleplerini yinelendi. Mezardaki bedenin Garipoğlu’na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Düğümü savcılığın mezarın açılıp açılmaması hakkında vereceği kararın çözmesi bekleniyor. İşte bu yaşananlar nedeniyle Cem Garipoğlu, sosyal medyanın gündemi oldu.Whats App Image 2024 05 01 At 11.56.43 Jpeg