35. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği rektörlüğün tüm baskı ve kısıtlamasına rağmen gerçekleştiriliyor. Bugün (28 Mayıs) başlayan şenlik 29-30 Mayıs tarihlerinde devam edecek.

Geçtiğimiz senelerde öğrencilerin bahar şenliğini türlü bahanelerle iptal etmeye çalışan ODTÜ rektörlüğü, bu sene de kampüste güvenlik açığı ve çevre kirliliği oluşturduğu bahanesiyle şenliği öğrencilere danışmadan iptal etmesi üzerine öğrenciler, geçtiğimiz haftalarda ODTÜ rektörlüğü önünde 2 eylem ve yaklaşık 11 gün süren bir nöbet gerçekleştirmişlerdi.

Nöbet sürecinde öğrencilerin rektörlükle görüşme talepleri cevapsız kalınca, geleneksel olarak bahar şenliğinin düzenlenmesini üstlenen Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ve diğer ODTÜ topluluk ve bileşenleri, şenliğin senelerdir öğrencilerin kendi emekleriyle ortaya çıkan bir etkinlik olduğunu, şenliğin de ODTÜ’nün de gerçek sahiplerinin rektörlük değil esas olarak öğrenciler olduğunu vurguladı. Geçmiş senelerde mezuniyeti yasaklayan rektörlüğün karşısında ördükleri mezuniyet gibi bugün de kendi şenliklerini yapmak için izne ihtiyaçları olmadığının altını çizen UGT ve diğer bileşenler, bahar şenliğini düzenlemek için çalışmalara başlama ve dayanışma çağrısında bulundu.

Bunun üzerine kampüsün dört bir yanında çeşitli fakülte ve bölümlerde öğrencilerin bir araya gelerek organize ettiği dayanışma kermesleri ile bahar şenliği öğrenci dayanışmasıyla örüldü. Bu şenliğin öğrenciler için öğrenciler tarafından yapılan bir şenlik olduğu defalarca vurgulanırken, ODTÜ öğrencilerinin baskı ve yasaklara karşı direnmeye devam edeceği bir kez daha gösterilmiş oldu. Bu süreçte birçok teknik ekipman, rektörlüğün engelleme çalışmalarına rağmen öğrenci ve mezun dayanışmasıyla temin edilirken öğrenciler, Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilecek şenlik için teknik ekipmanları kampüse almak üzere çağrıda bulundu.

ODTÜ Rektörlüğünün izin vermemesi üzerine öğrencilerin düzenlediği şenliğe, konser için gerekli olan jeneratör sokulmadı. CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, jeneratörün olduğu aracın direksiyonuna geçti ve jeneratörü şenlik alanına kadar getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi