Milliyetçilik, bütün ilmi kitaplarda, milletini sevmek, yüceltmek, en ileri seviyedeki ülkelerin seviyesine ulaşmak için çalışmak, milletin değerlerine, kültürüne bağlı kalmak şeklinde izah edilmektedir. Milletini sevmek, milletinin inancına, geleneklerine, göreneklerine, örf ve adetlerine bağlı kalmak demektir. Milletini seven, milliyetçi olduğunu söyleyen, milletine ait olan hiç bir şeyi küçümseyemez, basite alamaz, aşağılayamaz, aksine onları korur ve gelecek nesillere aktarmak için mücadele eder.

Milliyetçilik bir aidiyet ve mensubiyet duygusudur. Milletini sevdiğini söyleyenler milletinin değerlerine uygun olmayan bir hayat tarzını yaşayamaz, yok sayamaz, inkar edemez.

Bir milletin, başka bir milletten ırki olarak üstün olduğuna inanmak, diğer bir milleti aşağı kabul etmek, milliyetçilik değil ırkçılıktır. Bu anlayışın milliyetçilikle yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Irkçılık hem İslam da yasaklanmış, hemde bütün insanlık aleminde lanetlenmiş bir anlayıştır. Hiç bir kavmin başka bir kavme karşı doğuştan üstünlüğü yoktur. Milletlerin üstünlüğü İslam Dininde ancak takvaca üstünlük olarak kabul edilmiş, bütün insanlık aleminde de insanlık suçu olarak görülmüştür.

Günümüz Türkiye sinde maalesef milliyetçilik kavramı tamamen sulandırılmış hatta bulanık hale getirilmiştir. Milliyetçiyim diyenlerin bir kısmı milliyetçiliği ne tam olarak biliyor ve yaşıyor, karşı olanlarda ya hiç bilmiyorlar yada kasıtlı olarak karşı çıkıyorlar. Milliyetçiyim diyerek milli, manevi değerlerinden kopuk olanların sayısı hiç de az değildir. Her türlü gayri meşru işleri yapanlar nasıl olurda kendilerini milliyetçi olarak ifade edebilirler. Milliyetçiliği raddenler de hiç düşünmeden, sadece milliyetçiliği sevmediği için bu düşünceye sahip olan insanları toptan karalamaya çalışıyorlar.

Milliyetçilik bu ülkenin çimentosudur, Ayrımcı değil, bütünleştiricidir. Türkiye de yaşayan herkesi kucaklar, hiç kimseyi dışlamaz. Milletini sevmek bölücülüğe karşı tutkal görevi görür. Bu ülkede yaşayan hiç kimse Millet sevgisinin dışında tutulamaz. Ülkenin her tarafında yaşayan insanımız Türk Milletinin bir parçasıdır. Parçalar birleşip bütünü oluştururlar.

Etnik ayrımcılık milliyetçilik düşüncesine ait bir anlayış değildir. Maalesef ülkemizde, etnik ayrımcılığa yol açan ırkçılığı, yanlış yorumlayarak milliyetçilere hakaret edenleri görebilmekteyiz. Milletini seven insanlar bu hakaretleri kesinlikle hak etmemektedir. Etnik ayrımcılıkla suçlanmayı hele hiç hak etmiyorlar. Milletini sevdiğini söyleyen insanlara yaşantıları noktasında eleştiri getirilmeli, fakat düşünceleri, fikirleri yanlış değildir. Eleştirilmemeli, aksine takdir edilmelidir.

Ülkemiz dahili ve harici düşmanları az olmayan bir ülkedir. Dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya manevi değerlerimizi yok etmeye, yozlaştırmaya çalışan, çerdeki ve dışarıdaki zararlı düşüncelere karşı ortak hareket edilmelidir.

Kültürel ve teknolojik emperyalizme ve sömürüye karşı ülkemizi ve milletimizi seven herkes, ister adına milliyetçi desin, ister demesin. birlikte hareket etmek zorundadır. Aksi takdirde içeride sen ben tartışmaları devam ederse, ülkemize karşı hain düşünceler içerisinde olan şer güçler hedeflerine ulaşacaktır. Bu durumda Türkiye’miz açısından felaketle sonuçlanabilir.

Tarihte birçok örneğine rastladığımız şekilde milletimizin arasına fitne ve fesadı yayarsak, buna alet olursak, engel olmaya çalışmazsak bizim sonumuz hiç iyi değildir. Millet olabilmek kolay değildir. Millet olduktan sonrada, parçalamak hiç de kolay değildir. Lakin milletin arasına ayrımcılık tohumları ekilirse milleti meydana getiren unsurlarda arızalar başlar ve köklerde çürüme artar,Bu durumun sonucunda da büyük parçalanmalar meydana gelir.

Sonuç olarak şunu söylemek durumundayız. Türk Milleti şerefli bir millettir. O’na bu şerefi sadece kişiler vermemiştir. Tarihte yaptığı icraatlar onu şerefli kılmıştır. Bizler şerefli bir milletin evlatları olarak milli birlik ve beraberliğimize büyük önem vermek, mukaddesatımıza dil uzattırmamak ve korumak zorundayız.

Vatan sevgisi imandandır sözünün sahibi olan yüce Peygamberimizin yolunda ve izinde devam ederek, imanımızdan gelen vatan millet sevgisini asla tartışmaya açmamalıyız. Herkes görevini yapmak zorundadır.

Bizlere miras bırakılan aziz vatanımızı güllük gülistanlık içinde yaşatmak zorundayız. Aksi takdirde tarihimize, şanlı ecdadımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirememiş oluruz.

Türkiye için elele demenin vaktidir…….