AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Genelkurmay Çatı Davası'nı izledi. Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 'Türk yargısına inancımız odur ki alçak darbenin tüm failleri hak ettikleri cezayı alacaktır.' dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Genelkurmay Çatı Davası'nı izledi. Duruşmaya verilen öğle arasında Sincan'a gelen AK Parti MYK üyeleri, cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonu karşısında bekleyen mağdur ve müştekilerle görüştü. 

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yargılamanın devam ettiğini belirten Yazıcı, tüm demokrat ve vatanseverlerin gerçek ve tüzel kişi olarak 15 Temmuz darbe sürecinin mağduru olduğunu vurguladı.

Yazıcı, 'Millet bu darbenin mağduru. Hepimiz mağdur durumdayız. Dolayısıyla bu davayı baştan itibaren her aşamasını, her zeminde, her yerde, belki görünür olmuyor ama çok yakınen takip etmekteyiz.' dedi.

'Kimsenin işlediği suç yanına kalmayacak'

Alçak darbe girişiminin mağdurları arasında yer alan siyasi parti olarak davaya müdahillik talebinde bulunduklarını hatırlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

'Adalet haklıya hakkını vermek, haksıza haddini bildirmek. Dolayısıyla Türk yargısına inancımız odur ki bu alçak darbenin asli, tali derecede de olsa tüm failleri hak ettikleri cezayı alacaktır. Bunu çok yakından hep birlikte takip ediyoruz. Hiç kimsenin işlediği suç yanında asla kalmayacak.'

'Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar'

Sanıkların savunmaları için 'Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar' benzetmesini yapan Yazıcı, davada bu sözün bir pratiğini gördüklerini söyledi.

Bugün, davanın bir kısmını izleyeceklerini söyleyen Yazıcı, milletvekillerinin gruplar halinde Ankara ve İstanbul'daki davaları takip ettiklerini bildirdi. 

Davayı Yazıcı'nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, Ahmet Sorgun, Ravza Kavakçı Kan, Çiğdem Karaaslan, Mustafa Ataş, Mahir Ünal ile Grup Başkanvekili Mehmet Muş da izledi.

Editör: HABER MERKEZİ