Seçim Çalışmalarını Sürdüren, Devlet Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Gündoğdu Akpınar Köyünde Muhalefet ve Seçimlere Yönelik Açıklamalarda Bulundu.

Muhalefetin politika ve proje üretmekte yetersiz kaldığını vurgulayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Muhalefet, bizimle yarışacak politika ve proje üretemiyor. Biz bütün çalışmalarımızı yaparken her şey Türkiye için diyoruz. Türkiye’de bir ayrım yapmıyoruz. Türkiye’nin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi demiyoruz, Türkiye diyerek yapıyoruz. Türkiye’nin bütün sorunlarına hiçbir komplekse kapılmadan, sağ-sol, ileri-geri demeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim çalışmalarımızın merkezinde insan var. Biz insanı esas alarak bütün faaliyetlerimizi şekillendiriyor ve icra ediyoruz. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin özdeyişini biz bu sebeple kullanıyoruz. Bütün alanlarda çalışma yaptığımız için bizimle rekabet içinde olan muhalefet partileri bocalıyor. Uzun bir süre bizim yaptıklarımızı istiskal ettiler. Özellikle sosyal politikalarımızı küçümsediler. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza yaptığımız yardımları, küçümseyip sadaka kültürü dediler. Sadaka bizim kültürümüzde önemli bir müessesedir. 

Sadaka birey özgürlüğünde insanın insana verdiği değerin göstergesidir. İmkânı olanın ihtiyacı olana sağ eliyle verirken sol elinin görmeyeceği bir şekilde yaptığı yardımdır. Bireysel yardımların ölçüsü yine insanın kendisidir. Ama sosyal yardımlar sadaka değildir. Sosyal yardımlar devletin sosyal fonksiyonun gereği olarak millete ait kaynağın gerçekten ihtiyacı olan insanlara, hiçbir ayrım yapmadan sunulmasıdır. Küçümseyip dediler ki bunlar yazın kömür, kışın buzdolabı veriyorlar. Bugünün dünyasında buzdolabı, çamaşır makinesi zaruridir. Biz bu sosyal yardımlarımızda hayatında ilk defa buzdolabı, çamaşır makinesi gören insanlar gördük. Bu insanlar arasında anket yaptırdık, memnuniyetlerini ölçmeye çalıştık.” İfadelerini kullandı.
 
Yaklaşan seçimlerin Türkiye’nin sivil anayasaya kavuşması açısından önemli olduğunu irdeleyen Yazıcı, “Bu seçimler önemli. Bu seçimde vereceğiniz desteğe göre Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacak. Bu destekle ilk defa bu millet doğrudan doğruya kendi anayasasını yapma imkânına kavuşacak. 12 Eylül 2010 referandumunda bize verdiğiniz destekle ilk defa darbe anayasasında 26 maddelik bir değişikliği gerçekleştirdik. Bu sizin sayenizde oldu. O anayasa değişikliğine verdiğiniz destek bugünkü dik yürüyüşümüzü sağlamıştır. En büyük güç sizin gücünüz.” Şeklinde konuştu.
 
 
 
rizedeyiz.com 
Editör: HABER MERKEZİ