Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama 2024; Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen ve bu anlayışla hareket eden sosyal belediyelerimizden biridir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kendi il sınırları içerisinde yaşayan birçok ihtiyaç sahibi, işsiz, dar gelirli vatandaşımıza yardım etmektedir.

Bu yazımızda Muğla Büyükşehir belediyesinin ihtiyaç sahiplerine yaptığı desteklerden ve yardım almak isteyen vatandaşlarımızın yapmaları gerekenlerden bahsedeceğiz.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla da yaşamını sürdüren ve yadıma ihtiyaç duyan her vatandaşa yaptığı sosyal yardımlarla sahip çıkmaktadır. Ayni ve nakdi olmak üzere birden çok sosyal yardımla kendi il sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların yüzünü güldürmektedir. Ayni yardımlar kapsamında gıda, erzak, giysi, yakacak, yemek gibi yardımlarda bulunmaktadır. Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi 5 bin aileye sosyal yardım kartı halk kart vermiştir. Halk kart sayesinde vatandaşlar belediyenin anlaşmış olduğu marketlerden gıda ve erzak kolisi ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımları gıda ve erzak yardımı ile bitmemektedir. Belediye SGK’sı olmayan engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, evinde bakıma muhtaç hastalarımıza evde sağlık hizmeti. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve burs yardımlarında bulunmaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Kimlere Verilir?

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi olarak nitelendirdiği her vatandaşa yardım elini uzatmaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi:

  • Dar gelirli, yoksul
  • Engelli ve hasta olup çalışamayanlara
  • Eşi vefat eden dul kadınlara
  • Afetzedelere
  • Kimsesiz olup kendine bakacak gücü olmayanlara
  • Yetim ve öksüz çocuklara vb.

Bu ve benzeri kriterleri taşıyan her ihtiyaç sahibine yardım etmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muğla Büyükşehir Belediyesine yardım ve destek başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız Muğla il ilçe belediye binalarına giderek sosyal yardım başvurularını yetkililer dahilinde gerçekleştirebilirler ve yardımlar hakkında bilgi alabilirler.

Yardım başvurularını internet üzerinden online olarak yapmak isteyen vatandaşlar e- devlet şifreleri ve TC kimlik numaraları ile https://www.turkiye.gov.tr/ sistemine giriş yaparak üzerinden  https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 ve bağlantı adresine tıklayarak yardım başvurularını gerçekleştirebilirler .

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Formu

Muğla Büyükşehir Belediyesi yardım başvuru formunu, başvuruyu yapacağınız birimden doldurabilirsiniz. Ayrıca sosyal destek çağrı merkezlerini arayarak yardım başvurularını gerçekleştiren kişilerin yardım başvuru formlarını sosyal çağrı merkezindeki yetkililer soru cevap şeklinde sizlere formdaki soruları sorarak doldurmaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yardım başvuru formunda başvuruyu yapacak kişilere kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, gelir gider durumu, muhtaçlık durumunu ve hangi sosyal yardımlardan faydalanmak istedikleri sorulmaktadır. Başvuru formunu birebir veya yetkililer dahilinde dolduruyorsanız. Sorulan sorulara eksiksiz, doğru ve net bir şekilde cevap vermeniz gerektiğini unutmayınız.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Sorgulama

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yardım başvurusu sorgulamak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 verdiğimiz linke tıklayarak başvurularını sorgulayabilirler. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal çağrı merkezlerini arayarak başvuru sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Belediye yetkilileri başvurunuzu inceleyip, sonuçlandırıp size başvuru formunda belirttiğiniz iletişim numarasından olumlu veya olumsuz bir dönüş yapacaktır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Muğla Büyükşehir belediyesi sosyal destek çağrı merkezi telefon numarası 444 48 01 olarak bilinmektedir. Başvurularını çağrı merkeziyle iletişime geçerek yapmak isteyen kişiler belirttiğimiz numaradan yetkililerle irtibata geçerek yardım başvurularını yapabilirler. Ayrıca bu numaradan başvurularını da sorgulayabilirler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla il sınırları içerisinde ikamet eden ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza gıda ve erzak kolisi yardımında bulunmaktadır. Ramazan ayı ve bayramların dışında da gıda kolisi dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca vatandaşlar kendilerine özel olarak verilmiş olan halk kartlarla belediyenin anlaşmalı olduğu yerlerden de gıda ve erzak ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Halk kartlarıyla ihtiyaçlarını karşılayamayan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın gıda ve erzakları koli şeklinde belediye görevlileri tarafından evlerine kadar götürülmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Muğla Büyükşehir Belediyesinden gıda yardım almak isteyen vatandaşların öncelikle, gıda yardım başvurusu yapmaları gerekmektedir. Gıda yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 bağlantı adresine tıklayarak yardım başvurusu ekranına gidebilirsiniz. Formu doldururken Muğla Büyükşehir Belediyesini seçmeyi ve gıda yardımı almak istediğinizi belirtmeyi unutmayın.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların maddi yardımlarını destek kartlarına yapmaktadır. Belediye nakit para yardımı taleplerini detaylı bir şekilde incelemektedir. Yaptığı incelemeler sonucunda nakit para yardımı gerekli görülen kişilere nakit para yardımında yapılmaktadır. Nakit paraları banka hesaplarına yatırılmaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kart Başvurusu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kendi il sınırları içerisinde yaşayan, gıda ve erzak ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara sosyal destek kartı imkanı sağlamaktadır. İhtiyaç sahipleri destek kart ile belediyenin anlaşmalı olduğu marketlerden gıda ve erzak ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Destek kart başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar [email protected]  mail adresine durumunu bildirerek destek kart başvurularını yapabilirler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hoş Geldin Bebek Başvurusu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni doğan bebekler için ailelere destek olmak amacıyla Hoş Geldin Bebek Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje kapsamında, Muğla il sınırları içinde doğan her bebeğe 500 TL değerinde bebek bakım seti hediye ediliyor. Bu sette bebek bezi, ıslak mendil, biberon, emzik, battaniye, zıbın, çorap, şapka ve eldiven gibi ihtiyaç duyulan malzemeler bulunuyor. Ayrıca setin içinde bebeğin gelişimini takip etmek için bir de büyüme tablosu yer alıyor.

Hoş Geldin Bebek Projesi’nden yararlanmak isteyen ailelerin, doğum belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte en yakın Muğla Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimine başvurmaları gerekiyor. Başvuru süresi doğum tarihinden itibaren 3 aydır. Başvuru yapan ailelere, başvuru tarihinden itibaren 15 gün içinde bebek bakım setleri teslim ediliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Hoş Geldin Bebek Projesi ile hem yeni doğan bebeklerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümelerine katkı sağlamak hem de ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek istiyor. Bu proje sayesinde Muğla’da doğan her bebeğe “Hoş geldin” demek istiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Bursu Başvurusu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da eğitim hayatına devam eden bursa ihtiyaç duyan öğrencilere burs vermektedir. İlk, orta ve lise öğrenimi gören 18 yaşından küçük öğrencilerin burs başvuruları velileri/vasileri tarafından yapılabilmektedir. Üniversite de eğitim hayatına devam eden öğrenciler ise kendi burs başvurularını bizzat kendileri gerçekleştirebilirler.

Verilen burs KYK burslarından ayrı olup Muğla Büyükşehir Belediyesinin verdiği bir burstur. Burs başvurusu gerçekleştirmek isteyen veliler ve öğrenciler belediye, kaymakamlık binalarına giderek öğrenci bursu başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurularını sorgulamak için ise 444 48 1 numaralı sosyal destek çağrı merkezi ile irtibata geçebilirler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında da yaptığı Ramazan kolisi yardımıyla ihtiyaç sahibi kimseleri yalnız bırakmamaktadır. Ramazan ayında da binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa ramazan kolisi yardımı yapan belediye, Ramazan kolilerinin içine ortalama 1 ay yetebilecek kadar gıda erzak koymaktadır.

Ramazan kolisi başvurusu yapmak isteyen vatandaşların başvurularını ramazan ayı gelmeden en az 1-2 hafta önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Ramazan kolisi yardım başvurularınızı bağlı olduğunuz muhtarlık, belediye ve kaymakamlık binalarına giderek yetkililerle birebir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi