Yeniköy'de geleneksel Hıdırellez yemeği Yeniköy'de geleneksel Hıdırellez yemeği

31 Mart 2024 Rize Yerel Seçimleri doğrultusunda, vatandaşlar belediye başkan adayları için oy kullanacak. Rize Yerel Seçimlerinde, 11 ilçede belediye başkanı seçilecek. MHP il ve ilçe belediye başkan adayları isim listesi merak konusu. Milliyetçi Hareket Partisi bir önceki seçimde, İkizdere, Derepazarı ve Çayeli belediyelerini kazanmıştı. Peki MHP’nin Rize ilçe belediye başkan adayları belli oldu mu? MHP Rize’de hangi ilçede kimi aday gösterecek? İşte detaylar.

MHP RİZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİM OLDU, AÇIKLANDI MI?

MHP Rize belediye başkan adayı ile Rize ilçe MHP belediye başkan adayları kesin listesi henüz açıklanmadı. MHP ve AK Parti’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağı öngörülüyor. 22 il belediyesinde ise her iki parti de aday çıkaracak.

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI MI, ADAYLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız “MHP, adaylarını kısa süre içinde açıklaması bekleniyor. Bu süre içinde de il başkanları da dahil pek çok parti içi yetkili kuruldan da görüş alınacak. “Çalışmalar bitince genel başkanının talimatını bekleriz. Aday belirlemede il, ilçe, çevre, genel başkan, bölgedeki insanların hepsinin görüşünü alıyoruz.” dedi.

Feti Yıldız, Cumhur İttifakı bileşenlerinin 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağını duyurdu. Feti Yıldız, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adaylarının, kalan 28 büyükşehirde AK Parti adaylarının destekleneceğini söyledi.

Yıldız, “Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır” diyen Yıldız, tarihsel önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Söğüt’te ise MHP adayının desteklenmesinin uygun bulunduğunu söyledi.

31 Mart 2019 İkizdere Yerel Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı Hakan Karagöz, oyların % 49,7’sini alarak İkizdere belediye başkanı seçilmişti.

31 Mart 2019 Derepazarı Yerel Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı Selim Metin, oyların % 53,2’sini alarak Derepazarı belediye başkanı seçilmişti.

31 Mart 2019 Çayeli Yerel Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı İsmail Hakkı Çiftçi, oyların % 49,7’sini alarak Çayeli belediye başkanı seçilmişti.

31 Mart 2019 Rize yerel seçim sonuçlarına göre, Rize merkez, Güneysu, İyidere, Kalkandere, Pazar, Çamlıhemşin, Hemşin, Ardeşen’de AK Parti, Fındıklı’da CHP adayı kazanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ