Bakan ve Başbakanlığı döneminde Yılmaz ile fotoğraf çektirmek ve ona yakın gözükmek için karşısında el pençe duranlar Yılmaz için Rize Kültür Merkezinde yapılan anma gecesine bile katılmadı.

Levent Balcı neden istifa etti? Gelecek Partisi Rize'de şok istifa Levent Balcı neden istifa etti? Gelecek Partisi Rize'de şok istifa

Bu durumu “siyasette vefa” diye kaleme alan yazar Adnan Onay Yılmaz’ın anma gecesini şu sözlerle ifade etti;

SİYASETTE VEFA

Siyasette vefanın olmadığı, kitlelerin çıkar adına siyasete ilgi duyduğunu dile getirenler çok haklı.!

Bu konuya neden değindiğine gelince;

Geçtiğimiz günlerde yılların gazetecisi Zümrüt Rize gazetesi sahibi Faik Bakoğlu ile birlikte katıldığım eski Başbakanlardan, uzun yıllar Rize Milletvekilliği yapmış olan A. Mesut Yılmaz’ı anma gecesinde salonun boş olduğunu görünce bu sözü bir kez daha hatırladım. Bu tablo karşısında geçmişin hatıraları bir anda gözümde canlandı..

Merhum Yılmaz’ın siyaseten etkili olduğu dönemde her Rize’ye gelişinde yer yerinden oynar, yüzlerce kişi onun yakınında görünmek için birbiriyle yarışa girerdi. Partisi baraj altında kalınca etrafında neredeyse kimse kalmamıştı ancak yine de memleketi Rize’de onun sayesinde bir yerlere gelmiş, varlığından yararlanmış nice kişiden bazıları bir müddet daha onun yanında görünmekteydi.

Ölümünden sonra ise onlar da onu çoktan unutmuş olmalı ki, ölümünün 3. yılında memleketi Rize’de onu anma gecesine adeta bir avuç kişi katılmıştı.

İnsanlığın geldiği nokta maalesef bu..!

Kaynak: Kuzeyteve.com

Editör: HABER MERKEZİ