Tarım ve Orman Bakanlığı şubat ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırmıştı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bu hafta cuma günü de şubat ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanacağı tahmin edilirken, söz konusu tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra farklı desteklere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, 2024 yılında mazot ve gübre desteğinin hangi tarihte çiftçilere iletileceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Mazot ve Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılının ilk ayından itibaren cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktarıyor. Söz konusu tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanırken, mazot ve gübre desteği ile ilgili henüz açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl ekim ayında mazot ve gübre desteği ödemeleri sağlanmıştı. 2024 yılı ödemeleri ile ilgili duyuru metinleri yayınlamazken, ilerleyen süreçlerde ödemelerin yapılması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Uf G2T Cw H0Ms B Sz1F X Y Nrg

Çiftçilere 2024 Şubat Tarımsal Destek Ödemeleri

Mazot ve desteği ödemeleri için bekleyiş sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Tarımsal destek ödemeleri genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, geçtiğimiz hafta cuma günü şubat ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi verildi. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin altı başlıkları ödeme tutarları şu şekilde:

Su Ürünleri Yetiştiriciliği desteği kapsamında 125 milyon 328 bin 255 TL,

Hububat-Baklagil ve Dane Mısır desteği kapsamında 78 milyon 274 bin 346 TL,

Yem Bitkileri desteği kapsamında 38 milyon 438 bin 724 TL,

Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 34 milyon 115 bin 740 TL,

Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 19 milyon 373 bin 935 TL.

Samsun’da trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı Samsun’da trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı

Editör: HABER MERKEZİ