Ormanların turkuaz sahillere serenat yaptığı güzeller güzeli Marmaris eşi benzeri olmayan, müthiş bir coğrafya. Ege ve Akdeniz kıyıları Türkiye’nin gerdanlığı ise Marmaris de yemyeşil yamaçları, her virajda karşınıza çıkan nefes kesici koyları ile gerdanlığın göbek taşı olmaya aday. Ancak biz Marmaris’ten kalbimiz sızlayarak döndük.

Bir Porsche’niz olsa gelene geçene bir turluk emanet etmezsiniz değil mi? Maalesef Marmaris anahtarı elden ele dolaşmış, kitle turizmin ayakları altında bir Doğan muamelesi görmüş, kıymeti bilinmemiş bir Porsche. Bir mücevheri ucuz yabancı turistleri için paspas etmişiz. İşletmeler kalitesiz, haliyle gelen turist de öyle. Neyse ki daha kurak ve merkezden uzak olmaları sayesinde paçayı kurtarmayı başaran Bozburun, Selimiye gibi köşeler kendi ritimlerinde butik birer yazlık kasaba olarak gelişmişler. Buralar da giderek popülerleşiyorsa da hala kafa dinlemek, zevkle yiyip içmek için Türkiye’deki en güzel yerler arasındalar. Hatta Jeff Bezos, Bill Gates gibi manşet isimler bile buraya demirlemişlerdi. Yatçıların uğrak durakları arasında olan bölge kaliteli işletmeleri ve müdavimleri ile Marmaris’in diğer yerlerinden çok farklı. Anlayacağınız Marmaris’in iki farklı yüzü var, gezinizi nasıl planladığınıza göre biri tövbe ettirir, diğeri ruhunuzda çiçekler açtırır. Bu yazımızın amacı da çiçekler açtırmak.

Kurtarılmış bölgeler arasında bir de Marmaris’in nefes kesen orman arazileri vardı. Öyle heybetli, öyle güzellerdi ki yanından arabanızı sürerken bu coğrafyaya sahip olduğunuz için kendinizi dünyanın en şanslı milleti sayardınız. Maalesef onların da tedbirsizlik, siyasi kibir ve basiretsizlik sonucu 2021 yangınlarına teslim edilişine kahrolarak tanıklık ettik. Böylece Marmaris’in hem coğrafi hem de beşeri çehresi sonsuza dek değişmiş oldu. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala tekrar açılamayan çok yer var. Siz de gideceğiniz yerleri öncede  arayıp telefon ile teyit edin deriz.

Yine de Marmaris kumaşı öyle güzel bir yer ki bizim hala umudumuz var. Özellikle de pandeminin vizyon ve tecrübe sahibi insanları şehirlerden kıyılara göçe teşvik etmesi ile bölgeye taze kan geldi. O yüzden içiniz rahat olsun, bu rehberimiz ile sizi en doğru yerlere yönlendirerek her türlü güzel bir tatil geçirmenizi sağlayacağız. Gelin lafı daha fazla uzatmadan Marmaris’in maviliklerinde kaybolmaya başlayalım.

Marmaris Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce

Marmaris’e Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Marmaris’e uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı. Marmaris merkez, Dalaman Havalimanı’ndan arabayla 1 saat 20 dakika sürüyor. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Dalaman Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Marmaris’e Ne Kadar Zaman Ayırmalı

Marmaris bir deniz tatili yeri. Öyle mutlaka görülmesi gereken bir müze ya da antik şehir gibi bir şey yok. O yüzden bu sorunun cevabı sizin canınız ne kadar denize girmek istediğinize göre değişir. Bu listedeki tüm coğrafyaları keşfetmek isterseniz o zaman 4-5 gün lazım ama ona da ne kadar gerek var açıkçası tartışılır. Bizce gözünüze bütçenize ve zevkinize göre 1 ya da 2 bölge kestirip, oralara odaklanın. Biz en beğendiğimiz yerlerin yanına kalp koyarak seçim yapmanızı kolaylaştırmaya çalıştık.


Marmaris’te Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Marmaris’te büyük resort otel tarzında full pansiyon açık büfe hizmet veren yerler de var kasaba hayatını yaşayıp yerel malzemelerle kahvaltı yapabileceğiniz butik yerler de… Bu tamamen sizin Marmaris tatilinizden beklentinize ve tatil anlayışınıza kalmış bir karar. Eğer arkadaş grubunuzla seyahat ediyorsanız veya aile ile geliyorsanız, villa kiralamak hem daha maliyetsiz, hem de daha keyifli olabilir. Çiftler için de villa alternatifleri mevcut. Marmaris’den bizim önerdiğimiz oteller ve evleri ise aşağıda bulabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi